PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=124119}
7,5 362 tys. ocen
7,5 10 1 361508
6,5 30 krytyków
Hooligans
powrót do forum filmu Hooligans

Film mnie miło zaskoczył. Spodziewalem sie totalnie komercyjnej produkcji, a tu prosze, kilka watkow calkiem niezlych. 1. Jest klimat angielskich pubow i wizerunek "zlych" kibicow. Niestety miejscami zbyt przesłodzony, nie bede zdradzał fabuły. Wood tez zaskoczyl. Wydawalo mi sie ze wizerunek "Froda" z Władcy Pierscieni zdominuje go na kilka filmow, ale aktor potrafi sie od tego "odciac". Dla mnie dobry film, na dlugie nocne wieczory :).

Kuchar_a

Tez uwazam ze film byl calkiem niezly. Szczegolnie dobrze zagral Elijah Wood a takez Charlie Hunnam. Jednak lepszy film o podobnej tematyce to Football Factory.

cracus

"Froda" jakos nie pasował mi do tej roli, moze wlasnie dlatego,że był Frodem w Wladcy,a może dlatego,że jest niski i nie zbyt potężnie zbudowany jak chociażby Charles H. A co najciekawsze wszyscy bohaterowie mimo licznych i - jak mniemam w założeniu reżysera filmu - brutalnych scen wciąż posiadali... pełne uzębienie,a ten kto pare razy sie już bił, wie,że różnie to bywa, a może hooligani maja po prostu zdrowe zęby ;) A co do reszty to tak postac Pete'a robi pewne wrażenie, muzyka również, szczegolnie podczas scen walk. A najlepszy cytat to:
- Ekipy West Hamu i Millwall nienawidzą się najbardziej.
- To jak Yankees i Red Sox?
- Raczej Izrael i Palestyna.