PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392760
6,6 75 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Siemka ,dopiero w srode(28.03) zamierzam wybrac sie do kina na IŚ ,chcialabym ,zeby osoby ,ktore CZYTALY ksiazke wypowiedzialy sie na temat filmu ,zebym mniej wiecej wiedziala ,czego sie spodziewac ;p Hmm,z gory dziekuje za komentarze typu "film do dupy" -.- no i bez szczegolow prosze ;p

ocenił(a) film na 7
Klaudia Przez C

książka niezła sam czytałem ale po filmie spodziewałem się więcej... generalnie nie lubię filmów sf a ten film im nie wyszedł troche... dużo reklamy, zrobili o nim sporo hałasu ale raczej średniak, nie trzyma w napięciu, troche przewidywalny... ode mnie 3/10 może 4/10, nie idź bo zmarnujesz swój czas tylko... chyba ze lubisz tego typu filmi

ocenił(a) film na 7
marcin49999

jezli czytales ksiazke to film musi byc choc troche przewidywalny ;p ja tez W OGOLE nie lubie tego typu filmow ,ale ksiazka mi sie meega spodobala no i na pewno nie odpuszecze sobie seansu ,ale dzieki za opinie ;D

ocenił(a) film na 8
Klaudia Przez C

A ja uważam, że jednak warto pójść, tylko bez nastawienia na coś niesamowitego. Film jest raczej poprawny, kilka rzeczy mi brakowało, to i owo zazgrzytało, na przykład było kilka momentów, gdzie osoby, które książki nie czytały, mogły nie zrozumieć o co może chodzić. No i głodu to tam za bardzo nie było i to nie tylko podczas trwania Igrzysk, a to dość ważne. Mimo wszystko zobaczyć warto, te 2,5h przelatują błyskawicznie.

ocenił(a) film na 7
ciribiribela

wlasnie chyba najbardziej boje sie tego,ze nie pokaza tej konkretnej roznicy miedzy Kapitolem a Dystryktem Dwunastym..a wgl jak pokazany zostal 'watek milosny'? mam nadzieje ,ze nie przegieli paly i nie bylo tego za duzo ...

ocenił(a) film na 8
Klaudia Przez C

Różnica jest, zdecydowanie, ale hmm... jest to bez sensu, tak mi się to widzi. Nie jest jakoś specjalnie wyjaśnione, dlaczego Kapitol wygląda tak a nie inaczej, po raz kolejny - nie czytasz książki, słabo łapiesz, chociaż dla czytelników wygląda to fantastycznie. Wątek miłosny jest dobry, "Katniss" się spisała.

ocenił(a) film na 7
ciribiribela

wlasnie dlatego w temacie napisalam ,ze prosze o wypowiedzi ludzi, ktorzy czytali te ksiazke ,bo mozna bylo sie spodziewac ,ze moga ten od tej strony 'spartolic' (ale jako ,ze czytalam te ksiazke to im wybaczam xd)

ocenił(a) film na 8
Klaudia Przez C

Nie, nie, dla nas "czytaczy" jest w porządku, dla mnie osobiście - poprawnie. Spodziewałam się czegoś więcej, ale źle nie było.

użytkownik usunięty
Klaudia Przez C

Wątek miłosny jest pokazany dokładnie tak jak w książce; w sam raz. Ogólnie film mi się bardzo podobał, gra aktorska też w porządku, różnice między Kapitolem, a Dystryktami zachowane. Polecam ;)

ocenił(a) film na 9
Klaudia Przez C

Mi się bardzo film podobał.Choć trochę byłam zawiedziona,że nie ukazali paru moich ulubionych scen...No ale trudno się mówi.
Natomiast mówiąc ogólnie film mi się bardzo podobał. Były i emocjonalne momenty, muzyka też była dobrze dobrana wg mnie.
To zależy również, kto co lubi ale wg mnie warto się wybrać!:)

ocenił(a) film na 7
AkkarinLove

ja jestem bardzo ciekawa jak pokaza np.śmierc malej Rue(?) czy juz wspomniany przeze mnie watek milosny(zeby nie zrobili z tego romansu)..dzieki Wam to na milion pińcet % pojde xd

Klaudia Przez C

Film jest rewelacyjny! Zmienili kilka szczegółów, ale takich, że nawet się o nich nie powinno wspominać:P Gdy oglądałam, miałam wrażenie że scena po scenie, wszystko jest tak jak w książce. Różnica między Kapitolem a D12 jest bardzo, ale to bardzo - uwierzcie mi - zauważalna. Ogólnie film zaczyna się od tego, że pokazują jaka bieda panuje w D12.

ocenił(a) film na 7
m3gado

juz nie moge sie doczekac kiedy pojde do kina ,ale to juz w srode !;D no jezeli jest tak jak piszesz to bardzo sie ciesze!!!

ocenił(a) film na 7
Klaudia Przez C

Jeśli ten film jest z elementami 3D, to nie pójdziesz sobie na to z tego pakietu, bo nie obejmuje on filmów z 3D. Ja tak chciałem właśnie na Insygnia Śmierci 2 sobie pójść, ale nie dało rady.

ocenił(a) film na 7
Lepkam

;oo o kurde ,nie slyszalam o tym ,dzieki za info ..mam jednak nadzieje ,ze tak nie jest ,bo nie chce za duzo bulic <bidaznedza>

Lepkam

film nie jest w 3D:) zgadzam się z poprzednimi opiniami, film jest bardzo dobry (w moim odczuciu). nie różni się za bardzo od książki, ale oglądając go bez wcześniejszej lektury można nie do końca zrozumieć niektóre sceny. byłam w kinie z chłopakiem, który nie czytał książki i niektóre momenty musiałam mu wyjaśniać aby miał pełny obraz.

ocenił(a) film na 8
Lepkam

Pewnie dlatego że Insygnia Śmierci 2 były tylko w 3D, a Igrzyska są w 2D?

ocenił(a) film na 7
mareczekp2

no jezeli jest w 2D to okej ;D

ocenił(a) film na 7
mareczekp2

No i co w związku z tym? Przecież napisałem "JEŚLI ten film jest z elementami 3D...". JEŚLI JEŚLI JEŚLI. To jest element zdania warunkowego, na wszelki wypadek wolałem ostrzec dziewczynę, żeby się nie rozczarowała.

ocenił(a) film na 7
Lepkam

Ja Cie zrozumialam ,co najwazniejsze ;p wiec juz koniec tematu ;)

ocenił(a) film na 8
Klaudia Przez C

To ja tylko dodam, że od stycznia 2012 jak najbardziej akcja środy z orange obejmuje też filmy 3D ;)

ocenił(a) film na 7
kasienkam

hahahahhahhahhahah,szkoda ,ze sie tu wczesniej nie pojawilas ,nie byloby zadnego problemu xD bardzo cieszy mnie ta wiadomosc ^^

ocenił(a) film na 5
Klaudia Przez C

teraz już środy z orange obejmują filmy 3D.
ale promocja niestety obejmuje tylko multikina..
a co do filmy sama jestem ciekawa, wybieram się w następną środę :D

ocenił(a) film na 5
mareczekp2

insygnia śmierci nie były tylko w 3D...

ocenił(a) film na 8
viviannna

Gdzie w Polsce były seanse w 2D?

ocenił(a) film na 7
mareczekp2

Tez bylam na Insygniach w kinie i z tego co pamietam to musialam wlasnie isc na 3D ,bo innych nie bylo(zapamietalam ,bo musialam wydac na bilet 21 zl;<)

ocenił(a) film na 5
mareczekp2

w Krakowie chociażby nawet. sama byłam na 2D

Klaudia Przez C

mi osobiście film średnio przypadł... Może dlatego, że czytałem książkę. Zabrakło mi historii awoksów no i broszka! Halo! Halo! Czy nie powinno być inaczej? brakowało mi także odwołań z pozostałych 2 tomów trylogii. Bo zarówno w Pierścieniu Ognia jak i w Kosogłosie Ketniss wspomina niektóre wydarzenia, jakie miały związek z I tomem. Mam porównanie. Byłem z koleżanką, która nie czytała ksiażki - film wywarł na niej wrażenie pioronujące. Ja? cały czas tylko doszukiwałem się elementów, których zabrakło w filmie. Doszukiwałem się całkowitych rozbierzności. No ale tak to już bywa. Miałem jednak czasami wątpliwość, czy scenariusz filmu aby na pewno pisała autorka trylogii.

Klaudia Przez C

Według mnie warto na niego pójść, został świetnie zrobiony. Oczywiście, niektóre rzeczy zostały pominięte, inne zmienione, ale w żadnym stopniu nie umniejszyło mi to przyjemności oglądania.
Idąc do kina najlepiej pamiętać, że to tylko film i próbować się tym "bawić", a nie szukać wszystkich błędów i momentów, które nie miały miejsca w książce, bo to bez sensu. Żaden film nie zgadza się z książkowym pierwowzorem w stu procentach. Co nie znaczy, że sam w sobie nie może być świetny. :)