Chcę na to iść jutro do kina i czytam pierwszą część książki. Specjalnie dzisiaj żeby zdążyć
przed jutrem, ale słyszałam, że jest więcej części tej książki.. Czy film jest na podstawie tej
jednej części książki czy wszystkich?
Tylko na podstawie 1 części:) Ale polecam następne 2 częśc. Są świetne!:)
Nazywają się "W pierścienie Ognia" oraz"Kosogłos"
ooo,to dziękuję wam bardzo, na pewno je też przeczytam :)
teraz jestem na 135 stronie, ale myślę, że jak jutro mam film na 14:20 to zdążę jeszcze przeczytać ;)
Książki są trzy, filmów będzie 4. Nie wiem, którą podzielą, ale na pewno nie tą;)
Wydaje mi się, że podzielą "W pierścieniu Ognia" jakoś moim zdaniem jest tam najwięcej wątków, które w dobry sposób można podzielić, ale równie dobrze mogliby rozdzielić na dwie części "Kosogłosa" chociaż już mnie mi to pasuje. :)
skończyłam pierwszą część trzy tygodnie temu - wciągnęłam w 4 dni żeby się nią 'podelektować' a nie zmęczyć w 1 dzień.. :P ale potem czekałam do filmu jak nawiedzona. i chciałam sobie zrobić przerwę między kolejnymi częściami ale jak czytam tutaj piszecie to co raz bardziej się nakręcam, żeby jednak jak najszybciej popędzić po 2 i 3 :)
Podzielenie WPO nie miałoby sensu, ponieważ pierwszą część książki zajmuje tournee zwycięzców, które zbyt pasjonujących momentów nie posiada. Shit gets real dopiero w drugiej połowie, a jak przykrócą tą pierwszą to więcej czasu się znajdzie na właściwą akcję.
Wolałabym żeby w ogóle jej nie dzielili. Dałoby się to wszystko jakoś ułożyć tak żeby najważniejsze wątki zostały na pierwszym planie bez potrzeby wplątywania w to momentów nikomu niepotrzebnych (jak np. Katniss tracąca przytomność co 3 rozdział xD).