PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392873
6,5 55 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

WIzja, że młodzi ludzie zginą wg. ideologii głupiego państwa jest po prostu smutna. Film uważam za udaną produkcję. Świetna gra aktorów, klimat, fabuła i oczywiście efekty specjalne.

osabzz

a myślisz, że w jakim świecie żyjesz ? Amber Gold setki tysięcy ludzi traci oszczędności życia i żaden z tej setki tysięcy nie obciął łba kolesiowi lub jego żonce.

ocenił(a) film na 9
osabzz

Tak, dla mnie to rewelacyjny film. Nie spodziewałem się zupełnie, obejrzałem dla relaksu, ale jestem pod całkowitym wrażeniem:) Świetna gra, efekty, pomysł genialny (książka musiała być świetna, szkoda, że jeszcze nie czytałem)! Nie mam uwag, czekam na część drugą.

ocenił(a) film na 8
smithson

Bardzo interesujące zestawienie dwóch światów - ubogiego 12 dystryktu przypominającego obóz w Oświęcimiu i futurystycznego Kapitolu, miasta przyszłości. Gdyby w filmie wystąpili starzy aktorzy, a nie młodzież, ten film nie byłby tak przejmujący. Byłam w szoku, że na Ingrzyskach ginęły dzieci. To nieludzkie. Ale w opozach koncetracyjnych też ginęły dzieci.. Ten film do tego nawiązuje.

ocenił(a) film na 8
lalique21

To alegoria. Alegoria imperialistycznego mocarstwa. Oligarchii bogaczy i polityków stanowiących 0,1 procent społeczeństwa.

ocenił(a) film na 7
lalique21

starzy aktorzy wystąpić nie mogli, bo w końcu jest to ekranizacja. W książce w "Głodowych Igrzyskach" biorą udział właśnie dzieci, żeby pokazać ludziom, że nawet jeśli nic nie maja to kapitol może zabrać im to co mają najcenniejsze, ich dzieci

ocenił(a) film na 1
osabzz

Post miałaś wyświetlony do momentu "bardzo udaną" więc aż się zagłębiłem, żeby zobaczyć, czy znowu ktoś próbuje znaleźć w tej parodii jakieś predyspozycje do miana ekranizacji :{