PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392760
6,6 75 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Absurd, brak logiki, przedłużane sceny, irracjonalne zachowanie bohaterów... trzeba się mocno wysilać żęby to obejrzeć. Miejscami można się pośmiać z poziomu filmu...

A nagrody? ZA CO?

użytkownik usunięty
pax_indoctus

Jakie nagrody? Głównie Teen Choice i MTV (a reszta głównie za muzykę i za rolę Lawrence). To jest film dla nastolatek i nastolatków - czego się spodziewałeś?

ocenił(a) film na 5

Filmu nie oglądałam ale książki przeczytałam i są naprawdę świetne. Film chyba sobie daruję ze względu na BEZNADZIEJNĄ obsadę. Gale w książce opisywany jako przystojny młodzieniec a film? Masakra koleś który go gra jest okropny to samo Peeta.. nie wiem skąd oni wytrzasnęli tych średniaków do filmu. Jedynie Cinna i Rue ratują sytuację bo Lawrence jako Katniss też jakaś przymulona ( wiem to bo widziałam kilka fragmentów filmu).

użytkownik usunięty
pomysl_o_mnie

To skoro podobałą Ci się książka, to przeczytaj "Łowców z Czerwonego Księżyca" Marion Z. Bradley (klasyka gatunku i moim zdaniem w dużej mierze pierwowzór dla IŚ). Druga część książki to "Zwycięzcy".

ocenił(a) film na 5

O dzięki za podpowiedź bardzo chętnie skorzystam bo właśnie szukam jakiejś książki która pochłonie mnie tak jak Igrzyska :) dzięki :)

ocenił(a) film na 8
pomysl_o_mnie

Twierdzisz że obsada jest "BEZNADZIEJNA", bo aktorzy nie są supermodelami a Jennifer ma przymuloną minę na zwiastunie filmu? Nie lepiej obejrzeć dopiero ocenić?

ocenił(a) film na 5
mareczekp2

Nie o to chodzi, że nie są super modelami... ale jakoś nie pasują na bohaterów tej książki jakoś czytając książkę całkiem inaczej można ich sobie wyobrazić. Jak na ekranizację tak świetnej książki można było bardziej się postarać. (a zwłaszcza Peeta nie pasuje do tej roli)

ocenił(a) film na 8
pomysl_o_mnie

To że wyglądają inaczej niż postacie opisane w książce, nie znaczy że są beznadziejnymi aktorami. Książki jeszcze nie czytałem więc mam gdzieś ich wygląd. To oczywiście Twoja decyzja, jednak nie obejrzenie adaptacji świetnej książki ze względu na podobieństwo fizyczne aktorów do postaci, to dla mnie kompletna głupota. Film jest naprawdę dobry :)