PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392760
6,6 75 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

JESTEM CIEKAWY PARODII TEGO FILMU "The starving games" . Czy wiernie oddaje głupotę nieudolnie nakręconego oryginału? Oglądał ktoś może?. Jestem ciekaw czy udanie wychwycono wszystkie "bzdety" Igrzysk. Bo oryginał według mnie to wygląda jakby ktoś "wymieszał" film Prometeusz i Hot Shots'a. Jest przesłanie ale ubrane w bezsensowne i absurdalne sceny :). Przesłanie i ten film to jak Tusk w garniturze i tej "kufajce" na głowie. Zgadzacie się?

użytkownik usunięty
MySlaws

Zal d*pe sciska trollu? (Zaprzeproszeniem)

ocenił(a) film na 9
MySlaws

O czym ty człowieku piszesz??!!

ocenił(a) film na 1
dracarys2806

Piszę, że jestem ciekaw filmu "The starving games"- parodii "Igrzysk...smierdzi" - gniota. Ciekaw jestem czy parodia jest dobra czy też jest gniotem jak to co parodiuje. Ale kolega widzę, że jest fanem igrzysk..rozumiem, ze w Twoim sercu jest też miejsce na filmy typu "Saga Zmierzch"?

ocenił(a) film na 7
MySlaws

Po takim komentarzu nikt przy zdrowych zmysłach nie potraktuje cię poważnie. :) Kiedy ludzie przestaną porównywać wszystko do "Zmierzchu" i "Harry'ego Pottera"? Powieści młodzieżowe powstawały, powstają i będą powstawać. Każda jest zupełnie inna. Może zacznijmy nazywać każdy film z wątkiem miłosnym drugim Zmierzchem?

ocenił(a) film na 9
MySlaws

Jestem fanką Igrzysk Śmierci i nie sądzę, że to 'gniot' . Moim zdaniem ten film jak i książka mają pewne przesłanie.
Jak dla mnie ocena 1 jest za to , że film KOMPLETNIE nie ma sensu, są BARDZO źli aktorzy itp . Tak sobie myślę, że jeżeli dałeś temu filmowi 1 to jaką ocenę otrzymałaby np : Miłość na bogato (bo tam są źli aktorzy) . Ale o gustach się nie dyskutuje....
I bardzo nie lubię tego porównywania wszystkiego jak już ktoś napisał do Zmierzchu. To jest całkiem inna fabuła, więc nie widzę sensu porównywania Igrzysk do tego filmu...

ocenił(a) film na 5
dracarys2806

Ja osobiście dałem 2 i rozpisałem się pod innym postem dlaczego, ale gdybym dał 1 to i spokojnie dałbym jedynke miłosci na bogato czy innej kiepskiej produkcji, taki sam poziom lipa i tyle co tu dużo pisać co z tego że są bardziej znani aktorzy niż w jakiejś beznadziejnej miłości? znani mogą sobie być ale zapodają taki warsztat jak w warsaw shore-.- film kiepski strasznie, niestety.

ocenił(a) film na 5
Micklbn

Dodam jeszcze, że właśnie przez to że są bardziej znani aktorzy, produkcja ludzie którzy powinni znać się na swojej robocie i robią taki kiepski film to niestety tym bardziej jest to denerwujące. Historia z książki na pewno fajna, ciekawa i kolejny powód żeby dać filmowi 2 jak można było tak spierdzielić taka przyzwoitą historię?beznadziejnymi sceny, grą aktorska jak z szopki wigilijnej, ten film ma zerową akcje, a gra aktorzy zerowy charakter.

ocenił(a) film na 5
Micklbn

Sorry, że dodaje 3 wpis pod rząd, ale nie wiem czy jest opcja edytowania zrobiłem kilka błędów z racji tego że pisałem z pomocą nieogarniętego t9.

ocenił(a) film na 1
Micklbn

Gra aktorska też, zgadzam się co do joty- ale reżyseria, montaż scen i brak logiki kompletny.

ocenił(a) film na 1
dracarys2806

Zgadza się ...co do tego nie ma wątpliwości ma przesłanie, podobnie piękny film "Prometeusz" też ma przesłanie ale filmy którym się chce nadać ambitne zadanie przekazania czegoś ważnego w sposób poważny nie można pozwolić sobie na błędy. To trochę tak jakbym pisał pouczająco o ortografii a jednocześnie robiłbym "byk za bykiem". Prawdziwy dobrze wg mnie "zrobiony" film z przesłaniem to np. "piękny umysł", forest gump i wiele innych. Ale to prawda o gustach się nie dyskutuje. Co do sagi. Film jest jaki jest lekki postacie występujące umalowane- takie wampirze Beverly hills. Nie istotne gdzie co i jak zawsze umalowane i bez skazy na ciele. Amerykańska wizja ślicznego umalowanego szczupłego społeczeństwa/ którego nawiasem mówiąc jest 1%/ :). polecam bo już zerknąłem na parodię igrzysk /na razie bez wersji polskiej/ film taki sobie słaby HOT Shots 2 chociaż wszystkie te absurdy z Igrzysk wyłapuje bezbłędnie. Polecam.