PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392760
6,6 75 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci
Dragit17

Rozumiem że już widziałeś film i to jest twoja opinia strasznie lakoniczna niestety,może jakieś szczegóły?

szarit

Więc tak:
-Słabe Sf , jak krytycy mówią że to ma być największa tego typu produkcja od czasów Matrixa to płakać się chce.
-Temat bardzo dobry, trafny, jednak te wykonanie już nie takie piękne.
-Gra aktorów średnia, dla jednych może trafić w gusta , dla drugich może przypominać grę aktorów z Trudnych Spraw.
-Osobiście uważam ten film za bardzo słaby, jednak ma drugie dno co mi się podoba, to jedyny plus.
-Jakoś mi przypomina gorszy Sucker Punch, co nie znaczy że ten film(sucker punch) mi się nie podobał.
-Jeżeli szukasz filmu który cię porwie, wątpię by to był ten film.

ocenił(a) film na 7
Dragit17

Co oznacza "słabe sf"? Pod jakim względem jest ono słabe?( bo nie rozumiem wyznacznika)
Że temat dobry, a wykonanie nie takie? Że średnia gra aktorska? Co jest jeszcze tam słabego i dlaczego?
Jak już bierzesz się za wypisywanie szczegółowej opinii, to wypadałoby się nieco rozwinąć, bo brzmi to chaotycznie i od d.. strony

Dragit17

Porównanie do "Sucker Punch" oznacza że albo nie widziałeś albo nie rozumiesz co oglądasz. Dziwne bo właśnie gra aktorska jest chyba najbardziej chwalonym elementem filmu.

ocenił(a) film na 10
neo_angin

Przyznałabym rację, ale widząc otwarte usta Peety przez pół filmu i jego tandetną grę aktorską, miałam ochotę wyjść z kina. Ogólnie film strasznie mnie wkręcił, bo prawie dwie i pół godziny minęło mi jak 30 minut.
Jednakże uważam, że scena pod rogiem obfitości na początku igrzysk była trochę za mało brutalna, a w jaskini wydawało mi się że Kotna i Peeta byli dłużej (albo po prostu czytając miałam takie wrażenie).

Dragit17

Bez względu na krytykę nadal twoja szczegółowsza opinia nie tłumaczy terminu "badziew"bo ten rozumiem jako "dno"a twoja opinia jednak wyklucza tą opcję.A że sf jest słabe to wiem bo czytałam książkę,efektów specjalnych też nie oczekuje w tym filmie wiec moja opinia będzie jednak lepsza niż twoja..

ocenił(a) film na 7
Dragit17

argumenty???

Dragit17

nie wiem czy to badziew czy nie, ale jak czytam że to jeden z najbardziej oczekiwanych filmów bieżącego roku to śmiać mi się chce.

ocenił(a) film na 8
Dragit17

Dlaczego to jest "badziew"? Może odrobina konstruktywnej krytyki, która coś wnosi do rozmowy?

ocenił(a) film na 10
Dragit17

Gusta i guściki, ja zapraszam serdecznie - zwłaszcza po książkę.

ocenił(a) film na 8
limowa

wybaczcie, ale sama już ocena krytyków mówi coś widzom, .. że jest to dobry film itp. po prostu trzeba się przekonać samemu i tyle.

ocenił(a) film na 8
Piotroby

Osobiście nigdy nie ufam ocenom krytyków... Źle ocenili tyle filmów, które mi się podobały, że omijam szerokim łukiem tego typu "oceny"...

ocenił(a) film na 8
escariote

no niestety tacy są krytycy. mi też się wiele filmów podobało, które u krytyków byłby momentami miażdżone itp.
zobaczymy, ... jak się zobaczy film, sami go ocenimy :)
ale przyznam szczerze, że dzięki recenzjom, zwłaszcza na rottentomatoes, sprawili, że chętnie obejrzę! :)
pozyjemy, zobaczymy. bynajmniej dzisiaj wieczorem się okażę co z tego wyszło :)

escariote

Tu się zgadzam każdy ocenia wg.swojego czysto indywidualnego gustu dlatego recenzje czytam z ciekawości a nie jako podkładkę co do doboru filmu czy książki...

ocenił(a) film na 7
Dragit17

mam nadzieję, że kiedyś dotrze do ciebie, że twoja opinia jest dla ludzi gówno warta jeśli jej nie poprzesz sensownymi argumentami.

silentman

A ty kim jesteś ? Idź ze swoją agresją gdzie indziej zawyżać ego.

Dragit17

Od osoby która wystawiła 10/10 ostatniemu Holmesowi to tylko rekomendacja żeby iść :).

użytkownik usunięty
neo_angin

Akurat Holmes był świetny, też dałem 10/10 :)
A co do Igrzysk Śmierci - dziwne, że każdy chwali, a ty - Dragit17 - narzekasz. Ale cóż, każdemu podoba się co innego, tylko po co od razu ogłaszać to całemu światu? Jeśli ktoś jest brzydki, to nie drzesz się na całą gębę, że ma twarz jak potwór, tylko siedzisz cicho? No chyba, że jesteśmy inaczej wychowani :) Ja się w czwartek wybieram z klasą na ten film i mam nadzieję, że się nie rozczaruję :)

Drugi Holmes jak dla mnie już świetny nie był. Przynudzał i miał gorszy scenariusz niż jedynka. Jedynka była świetna.

ocenił(a) film na 4

Gdyby miało być tak jak mówisz to na filmwebie byłyby tylko ochy i achy nad każdym filmem, co oczywiście jest nonsensem.

użytkownik usunięty
nexus9

No w sumie też racja, ale skoro wchodzi ktoś, aby zobaczyć opis filmu, a niżej widzi komentarz "BEZNADZIEJA, NIE POLECAM", to czy nie zniechęca go to do obejrzenia? :) Ale nie warto się rozstrząsać :)
A co do Holmesa, mi obie części podobały się bardzo :) Ale każdy ma swój gust

ocenił(a) film na 7

Mogliście całą klasą przedtem przeczytać książkę, a nuż dodatkowa ocena z polskiego by wpadła :P Polecam książkę, a film jako zaspokojenie ciekawości, jak w 'namacalny' sposób (czyt. przedstawiony przy pomocą obrazu, oczami reżysera, scenografa, autorki książki) a nie tylko w naszych głowach mogłoby wyglądać takie państwo i takie życie :)

użytkownik usunięty
missredhead

Uwierz, dzisiejsza młodzież (bo mam 16 lat) nie za bardzo lubi czytać książki. Jest bardzo mało osób, które to robią i nie chodzi mi o lektury tylko o książki dla przyjemności. Ja jak przeczytam to, co zaplanowałem, zamierzam na wakacjach przeczytać Igrzyska ;)

ocenił(a) film na 7

Mylisz się, młodzież nadal lubi książki. Ja sama znam wiele takich osób. ;) Jedno trzeba mimo to przyznać - chętniej sięgają po filmy, ale co w tym dziwnego, rozleniwili się i tyle. xD

Walkira

Ja np. kocham czytać, pisać (i całkiem dobrze mi to wychodzi), chodzę też do kina, ale zawsze wolę książki niż filmy.
btw. film świetny i mogę powiedzieć (jako wierna fanka), że może równać się z HP.
Nie wiem, czy jest to wina Josh'a, czy świetnego, romantycznego i wzruszającego zakończenia.
Jak tylko pojawi się na DVD od razu ide do sklepu (albo jak normalny, młody człowiek pobiorę go).

variableee

O boże ilu się znawców literatury znalazło -.-

ocenił(a) film na 8
Dragit17

Całkowicie się nie zgadzam ! Film jest świetny, emocjonujący. Nie można go nawet porównywać do zmierzchu czy innych filmów tego typu !