PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392760
6,6 75 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Tak jak w temacie. Nowy, finalny zwiastun do "Igrzysk śmierci", które mają premierę 23 marca tego roku, będzie miał swoją premierę podczas wielkiego amerykańskiego święta, czyli finałowego meczu w NFL. Oprócz niego mają się pojawić zwiastuny z "Johna Cartera" czy "The Avengers", które też już niedługo doczekają się premiery (JC 9 marca, a TA 4 maja).
W internecie pojawiła się już zapowiedź trailera z Entertainment Tonight, ale niestety została już zdjęta.
Tutaj, dla smaczku, skany z marcowego "The Hollywood Reporter", zawierającego wywiady z główną trójką i nie tylko - http://mockingjay.net/2012/02/01/hollywood-reporter-hunger-games-issue-scans/. Cała sesja jest dostępna na oficjalnej stronie magazynu.
Dziś pojawiło się także nowe zdjęcie przedstawiające Katniss i Cinnę przed Igrzyskami. Można je znaleźć tu: http://www.filmweb.pl/news/FOTO%3A+Lenny+Kravitz+wspiera+Jennifer+Lawrence+w+%22 Igrzyskach+%C5%9Bmierci%22-81905.

ocenił(a) film na 8
Agie

sneak peak Entertainment tonight obecnie jeszcze dostępny:

http://www.youtube.com/watch?v=8IGQZo_qpaE

ocenił(a) film na 8
pantomima4

Właśnie przed chwilą znalazłam, ale wcześniej nie miałam już jak znaleźć przez głupią cenzurę w szkolę ;).

ocenił(a) film na 8
Agie

Ja mam ferie, więc nie muszę się tym martwić. A sneak peak jest świetny, nie mogę się doczekać całego zwiastuna i ogólnie filmu. Może jakimś cudem będzie przynajmniej w 50% tak dobry jak książka

ocenił(a) film na 9
pantomima4

Już niestety Lionsgate się zajęło usuwaniem wszystkich spotów na youtube.:/ Dobrze że udało mi się ściągnąć dziś rano...

Ale poza tym już się nie mogę doczekąć jeszcze tylko ponad miesiąć!:))

Agie

Ah, nie zdążyłem zobaczyć. No cóż, muszę poczekać na poniedziałek. Nie mogę się doczekać, jestem ciekawy czy same Igrzyska będą wyglądały tak fajnie jak w książce. I niech nie spartaczą wątku miłosnego, bo obawiam się napalonych fanek Zmierzchu i porównań obu serii, które już się pojawiają.
Tymczasem, biorę się za drugą część... ;)

ocenił(a) film na 9
leoss

tutaj jest nowy zwiastun ; ))

http://www.hungergamestrilogy.net/2012/02/yahoo-reveales-new-hunger-games-traile r-and-premiere-giveaway/

mollify

Wygląda fajnie, ale co najbardziej zwraca moją uwagę - > Jennifer Lawrence. Widać, że zagrała świetnie i co jak co, ale postać Katniss nie zawiedzie.

ocenił(a) film na 9
leoss

Dokładnie! też na to zwróciłam uwagę <3 czuje, że film mnie nie zawiedzie. Strasznie mi się podoba ostatnia scena gdy Cinna przykłada palec do ust Katniss ; )

mollify

SPOILERY Z KSIĄŻKI
Może mi ktoś powiedziec czemu Katniss daje Prim kosogłosa? Bo nie pamiętam tej sceny z książki. I wiem, że w filmie na pewno będą jakieś sceny, których nie było w książce, ale pytam by się upewnic. ;)
I jeszcze jedno - jak Katniss unosi palce do góry, kiedy to było? Wydaje mi sie, że to mogło byc zaraz po wyborze na trybuta, kiedy 12. Dystrykt się z nią solidaryzuje, ale sceneria i jej kostium nie pasują...

ocenił(a) film na 9
leoss

SPOILERY!
Ona unosi palce po śmierci Rue, z tego co pamiętam.... tak mi się przynajmniej kojarzy z książki.
Nie wiem dlaczego Katniss daje Prim kosogłosa :O

ocenił(a) film na 9
mollify

to chyba jedna z tych scen których nie ma w książce, a wydaje mi się, że Katniss daje Prim kosogłosa przed zebraniem na głównym placu 12 bo ma jej przynieść szczęście, wydaje mi się, że w drugim zwiatunie mowi, że jest to szczęśliwy kosogłos i póki Prim go ma nic złego jej się nie stanie

ocenił(a) film na 7
leoss

Scena z Katniss dającą broszę z kosogłosem Prim jest dodana przez scenarzystów. Pomysł zaaprobowany przez Panią Collins, więc okej, nie czepiam się.
Jeśli chodzi o ten znak z palcami w górze, to owszem, taka sytuacja miała miejsce w książce, właśnie przy śmierci Rue, ale Katniss nie zrobiła tego tak jawnie. To było raczej skierowane tylko do Rue, jako pożegnanie. Na zwiastunie wygląd to jakby robiła to z premedytacją zwracając się do widzów, więc moim zdaniem to kolejna inwencja twórcza filmowców.

katniss_

SPILERów ciąg dalszy
Jeśli Collins się pomysł podobał, to spoko, wierzę w nią. Mam niestety ogromne oczekiwania wobec filmu, bo świat 'Igrzysk' jest niesamowity. Obawiam się wątku z Peetą, w książce wiemy o co chodzi, bo Katniss ciągle nam mówi, że udają, chociaż może coś w tym jest, ale ona ciągle nie jest pewna (co tylko udowadnia ostatnia scena). Nie wiem jak tutaj scenarzyści przedstawią fakt, że to wszystko jest grą, choc w pewnym momencie staje się rzeczywistością. Może głos Katniss z OFFu jako narratorki? AH, nie mogę się doczekac! ;d
Tymczasem udaje się do czytania drugiej części.

leoss

SPOILER?
Słyszałam, że podobno całkowicie zrezygnowali z tego zamysłu Katniss jako narratorki. Ale wyszedł bodajże wczoraj wywiad MTV z Joshem i Jennifer, pierwszy ich wspólny wywiad btw, i muszę powiedzieć, że nie obawiam się ich współpracy na planie. Z resztą, sam Josh podkreślał w owym wywiadzie, że najbardziej oczekiwanym momentem filmu była dla niego scena w jaskini. Nie mogli tego spartaczyć. Zarzuciłabym linkiem ale wiecznie 'unavailable in your region' mnie prześladuje.

ocenił(a) film na 7
leoss

Również długo zastanawiałam się jak wybrną z pozycji Katniss jako narratorki i jeżeli jest rzeczywiście tak jak mówi paluki i zrezygnowali z tego to myślę, że akcja będzie się toczyć normalnie, bez uprzedzania nikogo, że to w sumie tylko część gry. Dla tych, którzy czytali książki będzie to jasne, ci którzy nie będą mieli ogromną niespodziankę, bo zapewne na koniec zostanie to wyjaśnione.

katniss_

Ja bym wolała głos Katniss jako narratorki, żeby w filmie też były pokazane jej przemyślenia i odczucia tak jak w książce. Przecież to głównie z jej wspomnień wszystko wychodzi na jaw.. :) Dzięki temu łatwiej łączyć fakty.

Marylyn

Początkowo też byłam pewna, że najlepiej byłoby gdyby zachowali tę formę narratora ale (znów SPOILER - FILM) prawdopodobnie dzięki temu będą pokazywać przebitki w trakcie Igrzysk dotyczące Snowa, Dystryktów, Haymitcha itd.
Z resztą, skoro nad wszystkim kontrolę sprawuje sama Collins to chyba krzywdy nam nie wyrządzi.

paluki

To też prawda :) Myślę, że nie będą działali na niekorzyść filmu i jakby nie wyszli z tej sytuacji to będzie dobrze

ocenił(a) film na 10
Marylyn

No wreszcie pojawił się konkretny zwiastun do Igrzysk śmierci, a tym samym naprawdę niezły.

Agie

Osobiście już się nie mogę doczekac, z trudnością powstrzymuję się od obejrzenia SuperBowl w sumie tylko po to by zobaczyc zwiasutn. ;p

leoss

oj tak, niby do marca już tak niewiele ale wydaję się jakby to były wieki. Już chcę zobaczyć ten film :D

Marylyn

tylko 4 tygodnie.... da sie zyc ;)

Ajsajsbejbe

No niby tak. Ale jak się na coś czeka to zawsze się dłuży wszystko :P

Marylyn

No własnie... :) Ja tez juz bardzo chce zobaczyc film :)

AnkaKot

Te zwiastuny emitowane przed SB sa zawsze mega wypasione!