Tak jak w temacie. Nowy, finalny zwiastun do "Igrzysk śmierci", które mają premierę 23 marca tego roku, będzie miał swoją premierę podczas wielkiego amerykańskiego święta, czyli finałowego meczu w NFL. Oprócz niego mają się pojawić zwiastuny z "Johna Cartera" czy "The Avengers", które też już niedługo doczekają się premiery (JC 9 marca, a TA 4 maja).
W internecie pojawiła się już zapowiedź trailera z Entertainment Tonight, ale niestety została już zdjęta.
Tutaj, dla smaczku, skany z marcowego "The Hollywood Reporter", zawierającego wywiady z główną trójką i nie tylko - http://mockingjay.net/2012/02/01/hollywood-reporter-hunger-games-issue-scans/. Cała sesja jest dostępna na oficjalnej stronie magazynu.
Dziś pojawiło się także nowe zdjęcie przedstawiające Katniss i Cinnę przed Igrzyskami. Można je znaleźć tu: http://www.filmweb.pl/news/FOTO%3A+Lenny+Kravitz+wspiera+Jennifer+Lawrence+w+%22 Igrzyskach+%C5%9Bmierci%22-81905.
sneak peak Entertainment tonight obecnie jeszcze dostępny:
http://www.youtube.com/watch?v=8IGQZo_qpaE
Właśnie przed chwilą znalazłam, ale wcześniej nie miałam już jak znaleźć przez głupią cenzurę w szkolę ;).
Ja mam ferie, więc nie muszę się tym martwić. A sneak peak jest świetny, nie mogę się doczekać całego zwiastuna i ogólnie filmu. Może jakimś cudem będzie przynajmniej w 50% tak dobry jak książka
Już niestety Lionsgate się zajęło usuwaniem wszystkich spotów na youtube.:/ Dobrze że udało mi się ściągnąć dziś rano...
Ale poza tym już się nie mogę doczekąć jeszcze tylko ponad miesiąć!:))
Ah, nie zdążyłem zobaczyć. No cóż, muszę poczekać na poniedziałek. Nie mogę się doczekać, jestem ciekawy czy same Igrzyska będą wyglądały tak fajnie jak w książce. I niech nie spartaczą wątku miłosnego, bo obawiam się napalonych fanek Zmierzchu i porównań obu serii, które już się pojawiają.
Tymczasem, biorę się za drugą część... ;)
tutaj jest nowy zwiastun ; ))
http://www.hungergamestrilogy.net/2012/02/yahoo-reveales-new-hunger-games-traile r-and-premiere-giveaway/
Wygląda fajnie, ale co najbardziej zwraca moją uwagę - > Jennifer Lawrence. Widać, że zagrała świetnie i co jak co, ale postać Katniss nie zawiedzie.
Dokładnie! też na to zwróciłam uwagę <3 czuje, że film mnie nie zawiedzie. Strasznie mi się podoba ostatnia scena gdy Cinna przykłada palec do ust Katniss ; )
SPOILERY Z KSIĄŻKI
Może mi ktoś powiedziec czemu Katniss daje Prim kosogłosa? Bo nie pamiętam tej sceny z książki. I wiem, że w filmie na pewno będą jakieś sceny, których nie było w książce, ale pytam by się upewnic. ;)
I jeszcze jedno - jak Katniss unosi palce do góry, kiedy to było? Wydaje mi sie, że to mogło byc zaraz po wyborze na trybuta, kiedy 12. Dystrykt się z nią solidaryzuje, ale sceneria i jej kostium nie pasują...
SPOILERY!
Ona unosi palce po śmierci Rue, z tego co pamiętam.... tak mi się przynajmniej kojarzy z książki.
Nie wiem dlaczego Katniss daje Prim kosogłosa :O
to chyba jedna z tych scen których nie ma w książce, a wydaje mi się, że Katniss daje Prim kosogłosa przed zebraniem na głównym placu 12 bo ma jej przynieść szczęście, wydaje mi się, że w drugim zwiatunie mowi, że jest to szczęśliwy kosogłos i póki Prim go ma nic złego jej się nie stanie
Scena z Katniss dającą broszę z kosogłosem Prim jest dodana przez scenarzystów. Pomysł zaaprobowany przez Panią Collins, więc okej, nie czepiam się.
Jeśli chodzi o ten znak z palcami w górze, to owszem, taka sytuacja miała miejsce w książce, właśnie przy śmierci Rue, ale Katniss nie zrobiła tego tak jawnie. To było raczej skierowane tylko do Rue, jako pożegnanie. Na zwiastunie wygląd to jakby robiła to z premedytacją zwracając się do widzów, więc moim zdaniem to kolejna inwencja twórcza filmowców.
SPILERów ciąg dalszy
Jeśli Collins się pomysł podobał, to spoko, wierzę w nią. Mam niestety ogromne oczekiwania wobec filmu, bo świat 'Igrzysk' jest niesamowity. Obawiam się wątku z Peetą, w książce wiemy o co chodzi, bo Katniss ciągle nam mówi, że udają, chociaż może coś w tym jest, ale ona ciągle nie jest pewna (co tylko udowadnia ostatnia scena). Nie wiem jak tutaj scenarzyści przedstawią fakt, że to wszystko jest grą, choc w pewnym momencie staje się rzeczywistością. Może głos Katniss z OFFu jako narratorki? AH, nie mogę się doczekac! ;d
Tymczasem udaje się do czytania drugiej części.
SPOILER?
Słyszałam, że podobno całkowicie zrezygnowali z tego zamysłu Katniss jako narratorki. Ale wyszedł bodajże wczoraj wywiad MTV z Joshem i Jennifer, pierwszy ich wspólny wywiad btw, i muszę powiedzieć, że nie obawiam się ich współpracy na planie. Z resztą, sam Josh podkreślał w owym wywiadzie, że najbardziej oczekiwanym momentem filmu była dla niego scena w jaskini. Nie mogli tego spartaczyć. Zarzuciłabym linkiem ale wiecznie 'unavailable in your region' mnie prześladuje.
Również długo zastanawiałam się jak wybrną z pozycji Katniss jako narratorki i jeżeli jest rzeczywiście tak jak mówi paluki i zrezygnowali z tego to myślę, że akcja będzie się toczyć normalnie, bez uprzedzania nikogo, że to w sumie tylko część gry. Dla tych, którzy czytali książki będzie to jasne, ci którzy nie będą mieli ogromną niespodziankę, bo zapewne na koniec zostanie to wyjaśnione.
Ja bym wolała głos Katniss jako narratorki, żeby w filmie też były pokazane jej przemyślenia i odczucia tak jak w książce. Przecież to głównie z jej wspomnień wszystko wychodzi na jaw.. :) Dzięki temu łatwiej łączyć fakty.
Początkowo też byłam pewna, że najlepiej byłoby gdyby zachowali tę formę narratora ale (znów SPOILER - FILM) prawdopodobnie dzięki temu będą pokazywać przebitki w trakcie Igrzysk dotyczące Snowa, Dystryktów, Haymitcha itd.
Z resztą, skoro nad wszystkim kontrolę sprawuje sama Collins to chyba krzywdy nam nie wyrządzi.
To też prawda :) Myślę, że nie będą działali na niekorzyść filmu i jakby nie wyszli z tej sytuacji to będzie dobrze
No wreszcie pojawił się konkretny zwiastun do Igrzysk śmierci, a tym samym naprawdę niezły.
Osobiście już się nie mogę doczekac, z trudnością powstrzymuję się od obejrzenia SuperBowl w sumie tylko po to by zobaczyc zwiasutn. ;p
oj tak, niby do marca już tak niewiele ale wydaję się jakby to były wieki. Już chcę zobaczyć ten film :D