PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392760
6,6 75 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Jak czytam opisy, trudno mi sobie wyobrazić, co takiego wywołuje kolejną wielką histerię.
Sam pomysł wydaje się zupełnie nieporywający - może trudno mi wskazać na poczekaniu
konkretną książkę/film opartą na identycznym schemacie, ale mam wrażenie, że widziałam
już coś bardzo podobnego wiele razy. Co takiego jest w "Igrzyskach śmierci", że się wybiły?

Ai_Lvara

kolejna adaptacja pewnej sagi, o tematyce "niby młodzieżowej", porównywanie do HP i Zmierzchu. To media wywołały ten szum, ale historia jest ciekawa:)

ocenił(a) film na 9
mandaryyynka

Moim zdaniem Igrzysk za żadną cenę nie można porównywać ze Zmierzchem

Nina_Undomiel

oczywiście, że nie, ale posłuchaj sobie zapowiedzi "hit na skalę HP i Sagi Zmierzch" itd... uważam, że to absurd, to porównywać, mianować następcą obu filmów, ale o tym jest głośno, stąd ten szum...

mandaryyynka

Ale zawsze tak jest. Cokolwiek było przed HP, na pewno HP było do niego porównywane.

milairka

dokładnie, to juz chyba jakas tradycja:)

ocenił(a) film na 10
Ai_Lvara

Niebanalny sposób spojrzenia na rzeczywistość,
Metafora- Kapitol, morderczy reality show i głodujące dystrykty- mają ukryty sens.
Miłość, która (po przeczytaniu 3 książek z tej serii widać to jak na dłoni) nie jest ani łatwa, ani pozbawiona sensu.
W książce dużo więcej krwi, wyobcowania, okrucieństwa, morderczych instynktów. Film to wersja light, ale jest OK. Mam 17 lat i jestem zakochana tak w trylogii, jak i w filmie ;)