PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392760
6,6 75 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Bardzo szanuję filwebowców i licze się z waszą opinią :P Czy polecacie ten film ? Jakie sa
wasze odczucia ?

ocenił(a) film na 8
olkunka

Sam film, to nie wiem, czy polecam, bo nie oglądałam :P Ale jeśli będzie podobny do książki, to jak najbardziej. Przy okazji radze Ci przeczytać Igrzyska, bo to jest (według mnie) super! :D Właściwie mam nadzieję że nie zepsują, bo już zbieram armię fanów, którzy zabiją reżysera, jeśli coś skiepści :D Na razie zapowiada się całkiem nieźle ;)

guga_5

Jestem podobnego zdania, co guga_5.
Książka jest rewelacyjna, a przy ekranizacji była obecna autorka, więc wierzę, że mimo koniecznosci skrutów zachowa klimat i urok :)

olkunka

Trudno powiedzieć, jak reżyser zrobi ten film. Czytałam książkę i mam nadzieję, że film będzie tak samo ZAJE***** jak książka i mam takie same zdanie, jak osoby wyżej :)

ocenił(a) film na 8
olkunka

Film naprawdę spełnił moje oczekiwania! Jest świetny. Nie mam zielonego pojęcia jak wytrzymam do czasu, kiedy nakręcą kolejne części :):):)

ocenił(a) film na 7
Klaudia_12

a gdzie go widziałaś? 0.0 Przecież premiera 23 marca...

ocenił(a) film na 10
Klaudia_12

no właśnie gdzie go widziałaś

ocenił(a) film na 8
Agusieczek

Byłam na londyńskiej premierze przedwczoraj :)

Agusieczek

premiera w londynie byla 14-go marca... pewnie stą kolezanka widziała... co do moich odczuć- jesli bedzie choc w 80% zgodny z ksiażką to będzie hicior :D

Agusieczek

film mozna juz sciagnac oczywiscie nie legalnie ze strony ktorej tutaj podac nei moge w wersji dvdrip.....

ocenił(a) film na 6
Dante87

Buahahahahaha. To jest FAKE :D. Co za koleś :D...

LeoMessi86

hehe juz ogladalem nie mowie o polskiej stronie...co za koles.....

ocenił(a) film na 10
Dante87

podaj strone! prosze:)

kahabaniay

i takladamoment mi to web usunie

olkunka

Polecam książkę, trzeba koniecznie ją przeczytać. Mam nadzieję, że nie zniszczą ekranizacji, bo to godna polecenia pozycja w literaturze dla młodzieży. Głęboka i z przesłaniem. Co prawda zmieniłabym nie co końcówkę trzeciej części, ale to moje skromne zdanie.

ocenił(a) film na 8
esterwafel

Nie wiem, jak z filmem, ale jeśli chodzi o książkę, to polecam! Przyznam szczerze, że jest to powieść godna przeczytania. Wiadomo- książka napisana z myślą o młodzieży, ale z tego, co wiem jest spora liczba fanów dorosłych. Jak widać, każdy w niej coś znajdzie.

Adaptacji już nie mogę się doczekać! W zwiastunach/spotach wszystko wygląda super, ale zobaczymy wszystko w kinie już za 6 dni !

ocenił(a) film na 9
olkunka

Polecam całą trylogię, jest genialna, głęboka i mądra. Wydaje się, że film będzie dobry, szczególnie, że to autorka pisała scenariusz oraz w rolę Katniss wcieli się Jennifer Lawrence, która jest naprawdę świetną aktorką, co potwierdza nominowanie jej do Oscara.

ocenił(a) film na 7
olkunka

Świetne recenzje na metacritic i rottentomatoes w pełni zachęcają do pójścia na ten film. Choć jeszcze kilka tygodni temu byłem do niego bardzo sceptycznie nastawiony...

olkunka

To jedna z lepszych ksiazek jakie czytałam, a film jest jej doskonała adaptacją :) Idz, a nie pozałujesz :)