PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392760
6,6 75 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Ludzie wyluzujcie trochę.Tu nie rozchodzi się o porównywanie fabuły, tylko o target, docelową grupę odbiorców.Rozchodzi się o to, że jest to po prostu kolejna seria dla nastolatków i jest to bardzo dobre porównanie.Najpierw był harry, w tym roku kończy się zmierzch, więc trzeba było wymyślić kolejną serię, która będzie wyciągać kokosy z kieszeni nastolatków i jak widać udało się patrząc na news z box officu. :D

karol9_16

Niestety nie jestem już nastolatkiem, a znalazłem trochę tematów do dyskusji po tym filmie. Na sali w 1/3 zapełnionej, nie było chyba żadnego nastolatka, co ciekawe.

benek_4

Zmierzch też oglądały kobiety 30+, co nie zmienia faktu, że targetem w takich filmach są nastolatkowie.

karol9_16

Masz rację, targetem może być podobny przedział wiekowy, co dla Zmierzchu, ale ten film, jak dla mnie jest nieporównywalnie lepszy.
Chociaż bądźmy szczerzy, nie ma tutaj Pattinsona, ani chyba innych osób, którymi młodzi mogą się tak podniecać, chociaż też kto ich wie...

benek_4

Wiesz, ja filmu jeszcze nie widziałem, także na temat fabuły itd. nie bedę się wypowiadał, ale stwierdzam tylko ten fakt, że twórcy głównie takie produkcje kieruja do nastolatków, a to, że przy okazji dorosli się zainteresują to tylko na plus :D