PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392760
6,6 75 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Przełożony

ocenił(a) film na 10

Czy książka ma dalesze części?
I czy bardzo się różni od filmu?
Osobiscie film mi się bardzo podobał więc jestem ciekawa czy ksiazka była lepsza?
I czy bedą nastepne czesci?

ocenił(a) film na 8
luka00

Części są trzy i wszystkie bardzo polecam. Następne to: "W pierścieniu ognia" i "Kosogłos", ostatnia jest moją ulubioną.

Książka była dużo lepsza, ale film jest dobry. Pominęli wiele wątków, inne ukazali skrótowo lub trochę zmienili i naprawdę warto przeczytać książki.
A ekranizacja następnej częsci w kinach w 2013:)

ocenił(a) film na 8
luka00

Książka jest dobra. Nie jest jakaś wybitna, ale godna polecenia. Kolejne części bazują na sukcesie "jedynki" i są napisane na siłę. Co do filmu to myślę, że jest to przyzwoite zrelacjonowanie tego co było na papierze. Nie zawiodłem się. Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 9
luka00

Tak są jeszcze dwie część i z tego co wiadomo, obie będą ekranizowane. Książka mimo wszystko jest o niebo lepsza, ale wydaje mi się, że zarówno film jak i książka mają różne klimaty. Książka jest z opowiedziana z punktu widzenia Katniss, więc jest o wiele więcej przemyśleń, w filmie nie ma słów, ale są czyny.
Zachęcam do czytania bo warto, ale ostrzegam, że możesz się uzależnić. Nie wiem, czy są jakieś osoby, który czytałaby całą trylogię krócej niż tydzień ;) Tej książki nie da się odłożyć.

ocenił(a) film na 10
Szamaa

O dziekuje a w zwiazku z tym ze kocham czytac to niedlugo zakupie ksiazki;)

ocenił(a) film na 8
Szamaa

Zgadzam się z uzależnieniem: pierwszą część czytałam dwa dni, drugą trzy, a trzecią koło pięciu, ale tylko dlatego, że postanowiłam sobie wydzielać ilość stron czytanych na jeden dzień, bo nie chciałam jeszcze kończyć tej historii:)