Nie oglądałem, ale po recenzji film zasługiwałby chyba na jakieś 5/10. Brzmi absurdalnie ta fabuła.
A matrix po opisie nie brzmi absurdalnie...Po samym opisie to dużo filmów można od razu wyrzucić bo do niczego się nie nadają a potem zdziwienie "co taki fajny film..."
Tak... Bo matrix to taki świeeeetny film, że naprawdę może być wyznacznikiem jakości dla całego światowego kina...
Dokładnie. Nie stawiałabym Matrixa za wzór. Film jest bardzo dobry, a fabuła absurdalna nie jest, być może tak właśnie będzie wyglądać nasza przyszłość, jeśli nie zrobimy czegoś ze światem ;) Poza tym, radzę najpierw przeczytać książkę, potem się brać za film i komentowanie fabuły, bo książka jest bardzo, bardzo dobra.
Jest wiele lepszych filmów od The Matrix ale w tym wypadku wydal mi się to dobry przykład. Chodziło mi o pokazanie różnicy miedzy filmem naprawdę dobrym zasługującym na swoje 7.7
Tylko, że ocena Matrixa jest sztucznie zaniżona, kiedyś zasłużenie był w Top100, ale od jakiegoś czasu jakaś grupa frustratów, prawdopodobnie wielbiciele kina gangsterskiego zaczęła masowo stawiac niskie oceny, no i spadł na 7,7. Normalne Matrix pewnie miałby przynajmniej 8.0, a jak dla mnie bezapelacyjnie zasługuje na 10/10. Czyli przykład trochę nietrafiony.
Natomiast Igrzyska zapowiadają się wspaniale, na anglojęzycznych portalach również słyszę zachwyty nad tym filmem, więc wydaje mi się, ze będą jednym z hitów roku. Wkrótce wybieram się do kina i czuję, że postawię przynajmniej 8/10
Zgadzam sie w pełni, pamietam jak Matrix był w top 100 i ubolewam nad tym że wiele znakomitych filmów straciło na ocenie przez grupy trolli masowo je zaniżające.
a od kiedy to ocena na tym portalu jest tak wielkim wyznacznikiem jakości filmu? spokojnie, nie napinaj się tak...
Wiesz mimo wszystko czasem moja decyzja by obejrzeć jakiś film opiera się ta tych ocenach.
No to skoro filmu nie widziałeś to skąd możesz wiedzieć, że ocena nie jest adekwatna do tego jaki jest?
Zacznijmy od tego że średnia ocena Matrixa wyciągnieta jest na podstawie 300 tyś oddanych głosów a Igrzysk Śmierci na podstawie 2 tyś! więc przestancie sie rozwodzić nad tym tym czy Matrix jest lepszy czy gorszy na podstawie oceny. Jesl kiedykolwiek Igrzyska doczekaja 300tyś oddanych głosów to będziece mogli porównywać oceny.