ja naprawdę nie rozumiem zachwytu tym filmem. Byłem na nim w kinie oczywiście poproszony ale mówię a bez dubbingu i 3D to pójde co mi szkodzi. Masakra jak się wynudziłem pierwsza godz to jest wycięta z życiorysu taka nuda że szok ja już przysypiałem zresztą nie ja jeden paru facetów, podkreślam facetów wyszło z seansu i dziewczyny zostawili. Ja też miałem ochotę ale wytrzymałem. |Film jest słaby ten misz masz połączenie akcji rozgrywającej się w przyszłości, te dystrykty biednych odwzorowujące teraźniejszość i te igrzyska jakby działy się w przeszłości - to do siebie nie pasuję, mylne połączenie nie miło się to oglądało, jeszcze te stroje jak z alicji krainy czarów a strażnicy wyglądali jak strażnicy z Kosmicznych jaj. I ta główna aktorka ? pomijam że szczur jak nie wiem ale jak Kirsten Stewart czy jak jej ze Zmierzchu - to samo non stop ta sama smętna mina, zero aktorstwa. Scenerie też nie porywają, moment jak ci kandydaci wjeżdżają przed publiczność na rydwanach - się uśmiałem tak lipnych efektów nie widziałem, i te płomienie na plecach - ja się śmiałem na tej scenie. Film jest zdecydowanie dla gimnazjalistek, faceci niech sobie odpuszczą, bo ja ziewałem ciągle.
Dałem 5 choć i tak nie wiem czy to nie za dużo. Zgadzam się z Tobą, jest to jak źle stylistycznie napisane opowiadanie, błędnie pomieszane światy bez wyczucia gustu.
Kolejne kino dla nastolatek w stylu zmierzch ?
http://onaczylija139.blogspot.com/ zapraszam też na bloga