PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=504776}

Igrzyska śmierci

The Hunger Games
2012
7,2 393 tys. ocen
7,2 10 1 392760
6,6 75 krytyków
Igrzyska śmierci
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci

Uwierzcie lub nie, ale oglądałem wiele filmów, nie wiem czemu, ale Igrzyska Śmierci to jest coś.
Genialna gra aktorska, b. dobra fabuła, montaż. Jeden z moich ulubionych filmów. Nie mogę
doczekać się 2 części Igrzysk, gdy wyjdzie odrazu lecę do kina :)

KubaJacobBlubb

Ten film to nic innego jak tylko kolejna beznadziejna, do bólu płytka produkcja dla młodzieży.
Był HP, był Zmierzch, to teraz czas na IŚ. Ale przecież...10 latki też muszą sobie coś obejrzeć.

GodWhore

zgadzam się :)

ocenił(a) film na 9
GodWhore

Cóż, każdy ma inne gusta :) mi osobiście łzy leciały przy scence gdy Rue umierała, strasznie podobał mi się ten film.

GodWhore

Żałosne jest porównywanie tego do HP i Zmierzchu. Idź się dziecko lecz. Bo ten internet już Ci w głowie namieszał

dastan3000

Właśnie widzę, kto tu powinien się leczyć. Ja tylko wyraziłam swoje zdanie, a Tobie już piana z pyska poleciała, jakbym Ci matkę zwyzywała.

GodWhore

Naśladowałem grażyne żarko... :( Myślałem że weźmiesz to jako żart ;D To wyrażaj! . mi film się bardzo podobał. :]

dastan3000

Wybacz, ale różne tu już komentarze widziałam, i to takie "na serio";p

GodWhore

spoko :) gorzej jest w dyskusji pod Zmierzchem o_O masakra ;P

dastan3000

Wole nie wiedzieć jakie "sweet" komcie są pod takimi tematami...
Osobiście uważam że to nie jest film dla 10-latka, w każdym razie prawdopodobnie nie zrozumie tego....
Jak pisze na książce cytuje "To nie jest książka dla dzieci. To jest powieść dla dojrzałych młodych ludzi, którzy rozumieją, że okrucieństwo jest częścią historii ludzkości, którzy potrafią dostrzec jego znamiona w najbardziej wyrafinowanych formach i którzy jak Katniss mają w sobie odwagę i determinację, by mu się przeciwstawić"
Najczęściej wydawcy wyolbrzymiają w opisie książek, ale z tym w 100% się zgadzam...
Ten cykl daje nam lekcje, którą i tak po czasie zapominamy...
"To książka dla dojrzałych młodych ludzi" powiedzmy że każdy jest młody inną miarą... To jest również książka dla ludzi którzy wiele już przeżyli...

PS przepraszam że odnoszę się do książki

Camerona

Tak i ja się z tym całkowicie zgadzam. Książke przeczytałem po kilka razy. Świetna, a film też super im wyszedł. :]

dastan3000

:] Tak naprawdę film zawsze będzie gorszy, bo muszą wycinać wiele scen, żeby ograniczał się do jakiegoś maximum.
Ale to co stworzyli jest świetne... Warto przeczytać książke bo wiele wyjaśnia i dopowiada. x

Pozdrawiam. x

Camerona

Tak bardzo wiele. Dzięki niej film jest lepiej zrozumiały. Najbardziej ciekawi mnie jak im wyjdą kosogłosy ;]