PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=485474}
5,9 58 tys. ocen
5,9 10 1 58363
4,5 12 krytyków
Immortals. Bogowie i herosi
powrót do forum filmu Immortals. Bogowie i herosi

od kiedy bóg wojny para się kowalstwem, zawsze to Hefajstos robił innym bogom gadżety,
ehhh scenarzyści z Holywooda

szatanisko_07

Fakt, Ares raczej niczego nie wykówał no chyba, że było to jego hobby jakie uprawiał w wolnych chwilach.
...a tak przy okazji, czy łuki WYKÓWA kowal lub ktokolwiek??? ;)

ocenił(a) film na 7
slav_las

Dokładnie od gift-ów był Hefajstos ale tak już jest w Hollywood :-) jedyne łuki jakie były to 1 z Czterech Jeźdźców Apokalipsy miał i Eros chyba że Hefajstos wykuł go dla kogoś w co wątpię

ocenił(a) film na 5
slav_las

Łuk dostał w Rivendell od Bilbabosaa i Frodolasa.

slav_las

Łuków to się raczej nie WYKUWA ;) A że Amerykanie nie mają pojęcia o mitologii to wiadomo od dawna, ale za scenariusz odpowiedzialni byli Vlas Parlapanides i Charley Parlapanides - brzmi tak po grecku, więc zdawałoby się, że mogli ugryźć kiedyś trochę mitów, ale chyba tylko liznęli...

ocenił(a) film na 4
slav_las

Wyrobem łuków zajmuje się łucznik (względnie łuczarz) i raczej robi je z drewna, względnie rogu, albo kości, a taki materiał naprawdę ciężko wykuć.

użytkownik usunięty
szatanisko_07

Możliwe że Amerykanie wymyślili łuk Aresa który może być "zaginionym" artefaktem o którym Grecy nawet nie słyszeli

tak też mogli wymyslić

No, to się nawet filozofom nie śniło...

AureliaKotta

...i fizjonomom też ;D

ocenił(a) film na 8
szatanisko_07

No to wkradł się babol w opis bo łuk był dziełem Heraklesa, nie wiem skąd wziął się w opisie ten Ares...

ocenił(a) film na 5
ssayan

Faktycznie wkradł się. Byłem właśnie na pokazie przedpremierowym i w trakcie filmu (na początku) jest powiedziane, że łuk ten wykonany był przez HERAKLESA dla Empiriona