Przecież Tytani byli starymi (rodzicami) pierwszych bogów i byli ogromni a tutaj na zwiastunie widziałem ich w postaci kościaków ;| wtf ?
To co pokazano w zwiastunie to raczej nie Tytani,szczerze wątpię by w ogóle pojawili się w tym filmie.
Też się obawiam tego :-/ co nie zmienia faktu że dość pokręcone jest to odnośnie mitologi
Mnie też interesuje, co to za powiązania w mitologii. Chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej, ale chyba będę musiała poczekać do premiery.
Ci Tytani tu nie pasują, co oni mają do Tezeusza i reszty...? Zeus z ekipą wsadził ich do Tartaru i gitara. Ale nie, oni się pchają gdzieś do góry, na światło dzienne, nie rozumiem...
ale w zwiastunie bylo ze rouke uwalnia tytanow, którzy byli schowani w jakiejś klatce
A jak to się ma do mitologii? Nijak. Po tym, jak tytani zostali uwięzieni przez Zeusa w Tartarze, już tam zostali. Tylko Atlas (przywódca) miał podtrzymywać sklepienie niebieskie.
I co to w ogóle za Rouke? Obawiam się, że przez ten film ludzie będą mieli spaczone pojęcie o mitologii greckiej, czego bym nie chciała. Jednak liczę, że film może zachęci ich do zapoznania się bliżej z tymi fascynującymi historiami :) Oczywiście, nadzieja matką głupich, ale co mi tam...