PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=485474}
5,9 58 tys. ocen
5,9 10 1 58363
4,5 12 krytyków
Immortals. Bogowie i herosi
powrót do forum filmu Immortals. Bogowie i herosi

Czy ktoś mógłby mi udzielić informacji na temat efektów 3D w tym filmie? Czy jest on nakręcony jak "Avatar" bądź "Sanctum" czy raczej typu "Transformers" czyli kompletnie bez efektów?

Palinka001

efekty 3d rewelacja...mysle ze w stylu avatara :) pozdrawiam

ocenił(a) film na 5
Palinka001

Moim zdaniem efekty 3D takie sobie.Przez część filmu prawie niedostrzegalne (co jakiś czas zdejmowałem okulary żeby sprawdzić), albo inaczej - efekty 3D stosowane fragmentami, jak dla mnie niewiele wnoszące.Nie wiem czy to wina jakości okularów, czy efektów, ale obraz wydawał mi się troczę za ciemny i ze słabym kontrastem, jakbym oglądał DIVX.Z resztą nie jestem zwolennikiem efektów 3D, przynajmniej w obecnej formie zaawansowania.Konieczność oglądania w uciążliwych okularkach, tylko po to, aby napisy były wyraźne i nie rozmazywał się obraz uważam za delikatnie mówiąc niedogodność (ale producenci okularków też muszą przecież zarobić).Chętnie obejrzę ten film jeszcze raz bez efektów, tak dla porównania.Myślę, że w filmie Avatar efekty były o wiele lepsze, ale to tylko moja subiektywna ocena.

ocenił(a) film na 8
DESTRUCTICUS

a co Ty masz do efektów z Transformersów? Głębia podczas walki w upadającym wieżowcu była super...na pewno gorsza niż w tym filmie. Immortals gorąco polecam, ale na trzydziestce piątce!

ocenił(a) film na 5
wyszedlem

O efektach z Transformersów nic nie pisałem (czytaj uważnie), nawet jeszcze nie widziałem tego filmu (Transformers), chociaż zamierzam, ale jakoś się nie składa.

ocenił(a) film na 8
DESTRUCTICUS

ja to pisałem do Palinki...nie ogarniam specjalnie tego filmwebowego forum i dopiero teraz wiem, ze w złym miejscu wstawiłem post

wyszedlem

Dla mnie Transformers to było wyrzucenie kasy na 3D...

ocenił(a) film na 7
Palinka001

Jeżeli nie widziałaś efektów 3d w transformersach to nie mamy o czym rozmawiac.

podobnie "carolineczka " gdzie Ty widziałaś tu rewelacyjne efekty. w stylu avatara. :O padłem ze śmiechu

3d bardzo słabe, nie ma żadnego porzadnego, czasem cos sie pojawia ale bez wyraźnej głębi obrazu.
aż prosiło sie żeby niektóre walki zrobic w porzadnym 3d no ale niestety polecieli na kase a nie na efekty.

coś w stylu ostatnich muszkieterów.... lepiej obejrzeć 2D niż rozczarować sie kiepskim 3d i przepłacic.

Malik88

Dla mnie efektów 3D w Transformersach było jak na lekarstwo...

Palinka001

Jest głębia przez cały film, ale czegoś wyskakującego z ekranu to niestety nie ma.