Czy ktoś mógłby mi udzielić informacji na temat efektów 3D w tym filmie? Czy jest on nakręcony jak "Avatar" bądź "Sanctum" czy raczej typu "Transformers" czyli kompletnie bez efektów?
Moim zdaniem efekty 3D takie sobie.Przez część filmu prawie niedostrzegalne (co jakiś czas zdejmowałem okulary żeby sprawdzić), albo inaczej - efekty 3D stosowane fragmentami, jak dla mnie niewiele wnoszące.Nie wiem czy to wina jakości okularów, czy efektów, ale obraz wydawał mi się troczę za ciemny i ze słabym kontrastem, jakbym oglądał DIVX.Z resztą nie jestem zwolennikiem efektów 3D, przynajmniej w obecnej formie zaawansowania.Konieczność oglądania w uciążliwych okularkach, tylko po to, aby napisy były wyraźne i nie rozmazywał się obraz uważam za delikatnie mówiąc niedogodność (ale producenci okularków też muszą przecież zarobić).Chętnie obejrzę ten film jeszcze raz bez efektów, tak dla porównania.Myślę, że w filmie Avatar efekty były o wiele lepsze, ale to tylko moja subiektywna ocena.
a co Ty masz do efektów z Transformersów? Głębia podczas walki w upadającym wieżowcu była super...na pewno gorsza niż w tym filmie. Immortals gorąco polecam, ale na trzydziestce piątce!
O efektach z Transformersów nic nie pisałem (czytaj uważnie), nawet jeszcze nie widziałem tego filmu (Transformers), chociaż zamierzam, ale jakoś się nie składa.
ja to pisałem do Palinki...nie ogarniam specjalnie tego filmwebowego forum i dopiero teraz wiem, ze w złym miejscu wstawiłem post
Jeżeli nie widziałaś efektów 3d w transformersach to nie mamy o czym rozmawiac.
podobnie "carolineczka " gdzie Ty widziałaś tu rewelacyjne efekty. w stylu avatara. :O padłem ze śmiechu
3d bardzo słabe, nie ma żadnego porzadnego, czasem cos sie pojawia ale bez wyraźnej głębi obrazu.
aż prosiło sie żeby niektóre walki zrobic w porzadnym 3d no ale niestety polecieli na kase a nie na efekty.
coś w stylu ostatnich muszkieterów.... lepiej obejrzeć 2D niż rozczarować sie kiepskim 3d i przepłacic.