W sumie wszystko pięknie no bo 'fantasy' ale wykrzywiałam się w fotelu. Zbyt dużo cięcia głów, krwi i ogólnie rzecz biorąc 'zła'. Koniec filmu: zapowiedź kolejnej rzezi. No takie moje odczucia. Ciężko więc ten film ocenić pod względem artystycznym. 'Śmierć' zdominowała wszystko;] Ciekawa jestem od ilu lat na to wpuszczają..
Kur** mać. Co ma artystyczna ocena do cięcia głów? Czy napierdzielanie po łbach ludzi/gadów/płazów/ jest wykluczające estetycznie? Sztuka otwartą jest, więc jeżeli stwierdzasz że "Śmierć zdominowała wszystko" to nie jest to żaden argument oceniający produkcję...
Każdy ma prawo napisać co mu się podoba więc nie twoja sprawa czy mój argument jest nim czy nie. Taka opinia może pomóc rodzicom którzy chcieliby się wybrać z dziećmi na ten film. Co Ci daje ta krytyka? Nic, więc wyluzuj.
Odnoszę się jedynie do merytorycznej części Twojej wypowiedzi. Jeżeli chodzi o dzieci to raczej nie jest to dla nich, chociaż nie bądźmy hipokrytami. Będąc dzieckiem oglądałem wszystkie możliwe horrory i nie latam w tej chwili z siekierą po ulicy. Jeśli chodzi o ograniczenia prawne to film jest od 15 roku życia, powinni też dodać" dla rodzin które nie mają co robić z pieniędzmi" bo 60 zł za bilety dla dwóch osób to zdecydowana przeginka.