Witaj
Efekty dla mnie praktycznie nie istniały... Nie wiem czy to przyzwyczajenie mózgu i nie widzę różnicy czy te filmy są takie kiepskie w 3D. Reklamy przed filmami 3D są superrr efekty widać wyraźnie a jak odpalą film to nic nie widać i do tego przez okulary obraz jest ciemniejszy, chodzę z siostrzeńcem do kina i on potwierdza moje spostrzeżenia. Jeżeli napalasz się na Immortals w 3D to odpuść bo szkoda kasy.
Potwierdzam. Dokładnie jak wyżej, ciemniejszy obraz i nieostry czasami - zawsze usprawiedliwiałem to tym, że zasyfiona okulary dostaje, ale po przetarciu wciąż to samo. Nie wiem jak u innych. Też mówiłem "może przyzwyczajenie mózgu" ale właśnie rzadko kiedy te efekty były, te okulary to czasami mi wręcz przeszkadzały. Szkoda pieniędzy na 3D. :/
widocznie widzę, że nie wiecie do czego służy efekt 3D... jak oglądałem piraci z karaibów 3D w kinie, to naprawdę obraz był nadal płaski nawet przy oglądaniu przez okulary 3D, zaś jak oglądałem HP7 część II oraz ten film w 3D - rewelacja, naprawdę można powiedzieć, że postarali się o ten efekt 3D i można miło oglądać w okularach... A ci, co oglądają reklamy w 3D to życzę miłego dalszego oglądania, poszukajcie kina, gdzie puszczają same reklamy przez 2h w 3D...
nie wiemy do czego służy efekt 3D..masz racje o najmądrzejszy. Chyba zasięgnę Twojej rady i pójdę na reklamy w 3D...bo zgodzę się z przedmówcami, ale będąc wczoraj na seansie momentami bardziej przeszkadzały mi te okulary niż wspomagały efekt 3D, po zdjęciu okularów obraz nadal był taki sam...