PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=500891}

Incepcja

Inception
2010
8,2 648 tys. ocen
8,2 10 1 648396
7,9 76 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

Za dużo

ocenił(a) film na 5

Rozumiem, że Amerykanie lubią czuć się na pozycji osoby, która przyswajając sobie miałką treśź,
ma wrażenie skonsumowania czegoś wyjątkowego kino dla ambitnych niskiego lotu.

Wszystkiego jest tutaj za dużo i poprzez niby naukowe gadki, starają się nam przedstawić
naprawdę miałki obraz naszpikowany efektami specjalnymi i samochodzikiem, który ponad pół
godziny zlatuje z mostu.

Niby z polotem, ale bez wykończenia. Lubię grę Leonardo....ale każdy z tych aktorów grał jakby
sam nie wiedział co to do końca jest ta produkcja czym ona jest?

Zero wprowadzenia w wątek, a ujawnienie prawdy dotyczącej przeszłości pojawia się w
momencie kiedy człowiek zastanawia się.....czy może w kolejnej fazie snu pojawią się....Indianie?

Dawno nie poczułem się tak odmóżdżony po seansie, a gdybym miał zapłacić za bilet na
seans to bym się pociął chyba

Efekty bez zbędnych rewelacji jak to w Hollywood z rozmachem, ale za co te Oscary?

Pozdrawiam

Zawiedziony

użytkownik usunięty
sinponadskale

Samochód spadał tak długo, bo było to pokazane z perspektywy kolejnych poziomów snu, gdzie czas płynął wolniej, Myślę, że o to w tym filmie po części chodziło ;) miało być dużo, a widz miał wręcz odczuwać przesyt i "odmóżdżenie".

użytkownik usunięty
sinponadskale

Chyba za bardzo nie zrozumiałeś filmu. Polecam obejrzeć drugi raz, za pierwszym nie da się po prostu wszystkiego ogarnąć :) Poza tym zgadzam się z komentarzem wyżej :)

ocenił(a) film na 5

serio...zrozumiałem film, jednak wytłumaczenia z gatunku...ale człowieku o to chodziło, bo to był sen - nie jest wytłumaczeniem dla ogólnego wrażenia zrobienia kolejnej papki pseudo-intelektualnej dla Amerykańców nie wiedzących gdzie leży Europa