Arcydzieło horroru
Muzyka , która szarpie nerwy , zaskakujące zakończenie ,
doskonała gra aktorska i klimat starych dobrych horrorów .
Mam też parę wyjaśnień dla niektórych bo już 2 albo 3 razy pisałem w odpowiedziach .
ludzie przecież w tym filmie jest jasno powiedziane i pokazane .
Jej mąż przyszedł się pożegnać z dziećmi i rodziną i musiał wracać na wojnę w miejsce gdzie został zabity ( przecież Grace też się zabiła i dzieci też i nigdy nie mogli opuścić tego domu ) nawet jak Grec wyszła po księdza to mgła uniemożliwiła jej dotarcie ... a zniknęła ( mgła ) gdy wróciła od domu ... tak samo z mężem tak długo błądził i szukał drogi do domu ... każdy kto umiera zostaje w tym miejscu jak służba ...
w filmie macie wszystko wyjaśnione a myślę , że Grace się zabiła i zabiła dzieci bo nie wytrzymała psychicznie dlatego też ciągle ją bolała głowa ( strzeliła sobie w głowę , dzieci miały kłopoty z oddychaniem - dyszały jak się denerwowały bo zostały uduszone ) ludzie pomyślcie to nie boli :P
Znaczy jak? Bolała ją głowa, bo strzeliła sobie w głowę?;)))
Napisz to wszystko jeszcze raz, jeśli możesz. Tekst niezły, tylko forma niestrawna.
tak miała migrenę i te bóle jej zostały pewnie coś w rodzaju kary
wybacz ale nie chce mi się tego pisać jaśniej :)
ok jednak się wysilę !
Mąż Grace ( Charles ) umarł na wojnie ...
A udał się na wojnę bo jak powiedziała Grace ( i moim zdaniem ) on już chciał uciec od " tego mrocznego więzienia " zasad , fobii , choroby dzieci ... Umarł na wojnie i jako pokutę musiał wrócić i pożegnać się z rodzina i wrócić na wojnę ( tam gdzie ktoś umrze musi tam być )
tak samo jak Grace nigdy nie mogła opuścić domu z dziećmi !!!
jak wtedy gdy chciała udać się po księdza to mgła uniemożliwiła jej wędrówkę ... ciągle widzimy dom w mgle i bramę , która jest symbolem świata Grace ...
poza tym Charles mówił , że " czasami krwawi " a Grace tez miewała migrenę ( strzeliła sobie w głowę ) dzieci często oddychały spazmatycznie , ciężko jak to mówiła Grace " dyszały " ( w końcu zostały uduszone poduszką ) ...