PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10701}

Inni

The Others
2001
7,4 215 tys. ocen
7,4 10 1 214935
7,4 34 krytyków
Inni
powrót do forum filmu Inni

Ogladając Innych kilka razy naprawdę się przestraszyłam. A na genialnym Szóstym zmyśle zasnęłam (być może to ten fragment który przespałam był właśnie taki genialny).

ocenił(a) film na 10
romanova

Wg mnie zdecydowanie "Szósty zmysł" jest lepszy. Oba filmy mi się bardzo podobały i na obu siedziałam przestraszona, ale z pewnością bardziej się bałam na "Szóstym zmyśle", w "Innych" kilimat przerażenia kreuje głównie muzyka, a w obrazie Shyamalana zarówno obraz [sceny z umarłymi]. I nie mniej ważne, że "Inni" poprostu kopiują zakończenie z "Szóstego zmysłu".

Pozdrawiam. :)

Mary_Kate

Niestety koncówki Szóstego zmysłu nie widziałam, a ogólnie niezbyt mi się podobał. Mam nadieję, że obejrzę go jeszcze raz, ale tylko po to,żeby porównac zakończenia obu filmów.

ocenił(a) film na 9
romanova

A według mnie filmy są na podobnym poźomie bo są poprostu super, z tym że Inni to horror a Szusty Zmysł to thriler

romanova

Nie wiem jak mozna porownywać Szósty zmysł do Innych. Szósty zmysł to jeden z wielu nudnych horrorków straszący jedynie przez zaskoczenie. Inni jest dopracowany do ostatniej sceny i trzyma w napięciu do ostatniej sceny.

Olaf

Zgadzam się. Inni mają naprawdę dopracowaną zarówno stronę wizualną, jak i dżwiękową (ta muzyka jest tak piękna i straszna, że mrrrrr...)

romanova

Nie wiem jak można porownywać Szósty zmysł do Innych. Szósty zmysł to jeden z wielu nudnych horrorków straszący jedynie przez zaskoczenie. Inni jest dopracowany do ostatniej sceny i trzyma w napięciu do ostatniej sceny.