PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=472258}
5,4 44 tys. ocen
5,4 10 1 43969
5,0 24 krytyków
Iron Sky
powrót do forum filmu Iron Sky

Haha!

ocenił(a) film na 9

Siedzę sobie w kinie, oglądam reklamy i zapowiedzi i nagle pojawia się trailer Iron Sky... Kosmici, naziści i Udo Kier? Szykuje się premiera roku! :)

ocenił(a) film na 10
navi69ator

Pomysł oryginalny, aktorzy średniej klasy ale przynajmniej będą mówić po swoim ojczystym języku, czego zabrakło w Hans Kloss. To bd rzeź!

ocenił(a) film na 7
SZYZLO

W oryginalnym serialu o Klossie z tego co pamiętam też mówili po polsku.

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
ocenił(a) film na 10
buttle

Aha czyli już był film o nazistach z kosmosu... a tacy ludzie jak my nie wiedzą o większości tajnych projektów militarnych czy nawet z takich bajek jak to. Ja stawiam na realność i nie ma i nie było przeszkody żeby takie coś mogło się stać. Ludzie już lądowali na księżycu i mają go dogłębnie przebadane a baza na Antarktydzie jest, tak samo jak wilczy szaniec istnieje i jest jedynym tam muzeum. A to co nam Duńczycy znaleźli od razu wzięli amerykanie. Tylko dziwne jest to ze mają jakieś supernowoczesne statki i przestarzałe mp40 i maski p-gaz też dosyć stare.

buttle

Zobaczymy, jak pod koniec 2012 wrócą naziści z księżyca! Co wtedy powiesz !

ocenił(a) film na 10
buttle

nie ze wierzymy, czy nie wierzymy ale... "Czy to realne?". Zadaj sobie pytanie czy w tak wielkim wszechświecie jesteśmy sami a potem czy jeśli nie jesteśmy sami i nie najstarsi, to czy tą inną cywilizacją są jakieś śmieszne stworki czy ludzie??? A jeśli ludzie to nie muszą być akurat lepiej rozwinięci od zwykłych ludzi naziści. Ale mogłoby tak być gdyby nasz drogi pan z wąsem bardziej napierał na technologię i naukę niż na uzbrojenia. A w to nie wierzę jak w to całe UFO ale... może jest tam gdzieś.... I to że ja nie wierzę to nie znaczy że tego nie ma!!!

buttle

Cieszymy się, że nas odwiedzasz buttle, ale spadaj stąd.

buttle

Akysz, akysz, akysz

ocenił(a) film na 7
buttle

Co do nazistów na ciemnej stronie księżyca to jest sobie taka teoria, że dostali się tam pod koniec IIWW i o dziwo sporo wskazuje, że byli wstanie tego dokonać ;p Jak ktoś jest ciekawy niech czyta:
http://nowaatlantyda.com/2010/03/20/die-glocke-dzwon-iii-rzeszy/
http://pufoc.republika.pl/v7_noszw.htm
lub szuka w google, jest tego znacznie wiecej... oczywiście wszystkie te historie to w sporej części domysły oparte na poszlakach, uzupełniane o nieliczne dokumenty i zdjęcia ale jak kogoś interesują takie klimaty to film tym bardziej się mu spodoba ;)

ocenił(a) film na 7
buttle

zgadza się, że jest to teoria spiskowa (choć dość rozbudowana o dowody...) i taka inwazja raczej nam nie grozi ale pomysł na film moim zdaniem dobry i z chęciom go obejrzę. Co do surowców i technologii to hitlerowskie Niemcy takowymi dysponowali ale zabrakło im czasu. o dowodach można poczytać, jest ich troszkę (dokumenty, listy i raporty nie tylko niemieckie, polecam http://pufoc.republika.pl/v7.htm , znalazłem wczoraj) więc nie jest to zupełnie wyssane z palca i jest nawet mowa o planach bazy księżycowej a liczne tajne placówki na Antarktydzie są faktem.

ocenił(a) film na 6
buttle

Z chęcią zobaczę film o nazistach atakujących z kosmosu. Jeśli znasz jeszcze jakieś tytuły, to z chęcią bym je poznał.

navi69ator

lulz, że niby Niemcy po 1945 roku uciekli na księżyc (oczywiście tą drugą, niewidoczną z Ziemi jego stronę xD )
i teraz przybywają z kontratakiem ahahaah kto to kurna wymyślił

LMFAO

mk34

hehe dobry motyw oczywiście na film trzeba patrzyć otrzymania dużej dawki fanu a nie rewelacyjnej gry aktorów i realizmu że tak się wyraże:)

navi69ator

Trailer,plakaty i opisy filmu brzmią jak komedia. I to dobra komedia.

navi69ator

Hahahahaha :D Chyba będzie lepszy niż Battleship :P

ocenił(a) film na 8
wielkie_jol

Wypraszam sobie! Battleship jest arcydziełem, jestem w 99% pewny że w którymś momencie driftowali statkiem. Ja autem dobrze nie potrafię,a co dopiero takim kolosem, wielki szacunek dla kierowcy.