W zasadzie nawet nie ma co komentować. 1/10 tylko dlatego że nie ma nic niżej. Tak wysoka ocena tego filmu wynika niestety z niskiej inteligencji narodu. BTW polecam film Idiokracja, w ktorym 8 oskarów zdobył film pt "Dupa", gdzie przez 90 minut na ekranie jest dupa. Z tym knotem jest podobnie.
A nie zastanawiałeś się, że może Ty jesteś członkiem tej "niskiej inteligencji narodu". Nie każdy jak Ty ma taki zryty gust co nie zauważa w filmie nic szczególnego i dlatego daje 1. Może nie był jakiś powalający na kolana ale swoje plusy miał za co dostał nawet wysoką ocenę.
Reksio trochę przesadził. Inteligencja ma trochę wspólnego z wiedzą ale nie wszystko. Oglądałem ten film kilka lat temu i wydał mi się debilny, niemożliwy, zdając sobie sprawę z tego, że procesy zachodzące we wnętrzu Ziemi wymagają parę rzędów wielkości energii więcej niż może dostarczyć bomba o rozmiarach szafy, ale jakoś to łyknąłem.
Obecnie gdy uczę się geologii, jestem bardzo oburzony (postanowiłem zmienić ocenę) i stwierdzam, że nie powinno się robić takich filmów choćby po to, żeby nie robić z ludzi debili (z tych, którzy są w stanie w to uwierzyć). Później można manipulować ludźmi mówiąc, że na przykład masowe wymieranie w jakimś kraju jest skutkiem zaburzeń w jądrze Ziemi.
Fikcja naukowa fikcją naukową, ale fikcja naukowa udająca rzeczywistość powinna być na jakimś poziomie, chociażby po to, żeby nie ogłupiać.
Hehehe Psełdo inteligenci i studenci geologi znacie pojecie film z kategorii SF to nie znaczy ze on jest oparty faktami naukowymi, jak chcecie się czegoś dowiedzieć to oglądajcie programy naukowe czytajcie a nie oglądacie filmy SF. To jest tak jak ja bym dał ocenę 1/10 "Obcemu" bo po obejrzeniu tego filmu Alien nie wciągnął mi dupy przez kibel. Taka skromna moja rada na przyszłość pierw przeczytajcie o czym jest film i ewentualnie obejrzyjcie Trailer a potem bierzcie się za oglądanie.
Idąc twoim tokiem myślenia ten film mógłby nigdy nie powstać przez brak danych, czyli w sumie wszystkie filmy S-F nie powinny być kręcone bo ktoś mógłby w coś niepotrzebnie uwierzyć. Prawda jest taka że NIKT nie wie co jest pod powierzchnią ziemi wszystko czego nas uczą w szkołach to tylko teorie i przypuszczenia a my tak naprawdę żyjemy jeszcze w czasach ciemnoty bo jeśli naukowcy czegoś nie potrafią wytłumaczyć to luki niewiedzy zaklejają najbardziej prawdopodobnymi teoriami a później jak się taka przyjmie za prawdziwą to choćby ktoś miał niezbite dowody że jest ona błędna to i tak zostanie publicznie wyśmiewany żeby tylko nie wyszło na jaw że ci wszyscy najmądrzejsi profesorowie wcale nie są tacy najmądrzejsi.
Tak że nie mądrz się jak oni wszyscy i daj ludziom trochę się rozmarzyć. I tak nikt z nas za naszego życia nie dowie się co tam w środku tak naprawdę jest więc o co ci chodzi?
Ja tam nie rozumiem jak można dać ocene 1 filmowi. Już pomijając błedy, ale ocenia sie gre aktorska, efekty specjalne itd, a wciskanie 1 za błedy to jest już totalna głupota