PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95492}

Ja, robot

I, Robot
2004
7,2 268 tys. ocen
7,2 10 1 268410
6,1 31 krytyków
Ja, robot
powrót do forum filmu Ja, robot

6/10

ocenił(a) film na 6

Film słaby, temat oklepany i taka kiepska bajka. Efekty niepowiem bo dobre, drugi raz go raczej nieoglądne a co do 2035 roku to napewno tak nie będzie, mogli juz dać z 2100 r to już prędzej.

Fisher_7

Towarzyszu Fisher słyszysz ten stukot? tak tak to wlasnie sam Isaac Asimov autor pewnej ksiązki o jakze przyjemnym i dzwiecznym tytule "Ja, Robot", w oparciu o ktora powstal ten oto film przewraca sie w grobie widzac jakie pierdoly wypisujesz. Napomne tylko ze ksiazka powstala w 1950 roku gdzie wyobrazenie XXI wieku bylo na dzien obecny dosc delikatnie ujmujac "specyficzne". Na przyszlosc radze wpierw zapozac sie z tematem zanim zaczniesz bluzgac. Bo ide o symboliczna zlotowke ze ksiazki nawet na oczy nie widziales bo o przeczytaniu jej lub chociazby potrzymaniu jej w rece nie ma mowy. a tak po drobnej korekcie powinna wygladac twoja wypowiedz:

'Film słaby. Efekty niepowiem bo dobre, drugi raz go raczej nieoglądne.'

ocenił(a) film na 9
Dzin_4

Dziękuję. Nie miałabym sił komentować wypowiedzi na temat bajki i 2100go roku. Czy Fisher raczył przeczytać jakąkolwiek książkę poruszającą temat fantastyki naukowej? hę?

ocenił(a) film na 7
gattara

Szczerze pisząc to ja czytałem "Ja, robot" Asimova i film mnie rozczarował.
Co prawda wiedziałem, że film dośc swobodnie podchodzi do książki, a po jej przeczytaniu byłem tego pewien i na dodatek recenzja w Wyborczej, która głosiła że zamiast straszenia oglądana apokalipsa raczej śmieszy (ale nie cytuję dokładnie), ale jednak wciąż miałem nadzieję że będzie lepiej.
Po obejrzeniu: na plus - efekty specjalne; wizja przyszłości; dośc nietypowa, acz urodziwa dr Calvin;
na minus - schemat jedynego, przeczuwającego zagładę; dośc infantylne końcowe działania NS-5; zrobienie z przeciwnika robotów bohatera fabuły i zmiana przesłania powieści na bardziej standardowe.
Szczególnie tego ostatniego nie mogę twórcom darowac.

ocenił(a) film na 7
Dzin_4

Nie ujmując nic filmowi ale wydaje mi się, że raczej książki nie czytałeś. Z książki to w tym filmie zostały tylko 3 prawa robotyki. Reszta to wymysł scenarzystów.

Wracając do oceny filmu. Bardzo dobrze zrobiona bajka s-f dla nastolatków. Wartka akcja trzymająca w napieciu, dobre efekty specjalne.
Oczywiście oglądając trzeba wyłączyć trochę myślenie i przymknąć oczy duże braki w logice (tylko jeden bohater widzi co się dzieje, tylko jedna firma oferuje roboty i do tego za darmo wymienia na nowszy model ....). Generalnie najbardziej razi wyjaśnienie nowej koncepcji 3 praw robotyki.

W swojej kategorii to film wart polecenia.

ocenił(a) film na 9
Fisher_7

Dajesz 6 a jednocześnie piszesz "film słaby". Tu na Filmwebie jest pewna skala do której wielu ludzi się niestety nie stosuje i potem wychodzi że świetny film ma niską ocenę a kiepski całkiem wysoką. No sorry ale jest to dla mnie przynajmniej irytujące, równie dobrze mógłbyś napisać rewelacyjny i dać mu 2. Niektórzy tu nie wiedzą w którą stronę skala działa czy jak? Jeśli był wg ciebie "słaby" to daj 3 i koniec, albo daj 6 i napisz niezły ale widziałem lepsze... proste.

ocenił(a) film na 8
Fisher_7

zgadzam sie z dżinem film dobry. I Wcale nie wydaje mi się zeby ten temat był oklepany. Kidy obejrzałem ten film to byłem pozytywnie lub bardzo pozytywnie zaskoczony. Polecam znajomym ten film. Pozdro DŻIN!!!

ocenił(a) film na 7
Fisher_7

Nic ciekawego w filmie nie było, myślałem że obejrze super wxtra sci-fi o robotach a tu zwykła bajka rodem z Animatrix'a. Spodocało mi się praktycznie nic, Will zagrał jak zawsze dobrze, efekty nawet nawet.
7/10

Wysuszek

Jak dla mnie film całkiem niezły. Fajne efekty, w mairę wciągająca fabuła, Will też nienajgorszy ;) 7/10

ocenił(a) film na 9
Fisher_7

Will jak zwykle wymiata, film mi się bardzo podobał i pewnie wiele osób się nie zgadza ze mną ale wystawiłem ocenę 10.

ocenił(a) film na 9
Fisher_7

dla mnie film genialny, oglądałem go z 10 razy i nigdy się nie nudziłem

ocenił(a) film na 9
burza666

Ludzie to tylko kolejna prowokacja! Założyciel tematu ocenił w swojej karierze 193 filmy na 10 !!!!! W tym matrix dostał 1 ( ja rozumiem,że nie każdemu mógł się podobać, ale film który wyznaczył nowe trendy w kręceniu filmów nie zasługuje na tak niską ocenę) a gólczas a jak myślisz dostał 10. NIe lubię bardzo określenia ''żal'' ale tu się nada stuprocętowo.

ocenił(a) film na 6
Fisher_7

Średniak, acz przyjemnie sie ogląda. Natomiast zgodzę się, że temat cholernie oklepany, totalnie nic nowego nie wnosi (z książką zapewne było inaczej), ale mam słabość do takich tematów :P Dlatego też daje 6 :P

użytkownik usunięty
donZabol

jak dla mie jeden z najlepszych filmów s-f ostatnich 10 lat