PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95492}

Ja, robot

I, Robot
2004
7,2 268 tys. ocen
7,2 10 1 268410
6,1 31 krytyków
Ja, robot
powrót do forum filmu Ja, robot

Problem w tym że reżyser , czy osoby odpowiedzialne za fabułe.. nie potrafiły zdecydować się jaki film chcą zrobić.

Czy film fabularnie nijaki za to pełen efektów specjalnych tzw. czyste kino akcji w realiach przyszłości.

Czy też film z głębszym przesłaniem o sztucznej inteligencji.

Takie pomieszanie z poplątaniem i wg mnie nie zbyt dobrze się oglądało.
Czasem miałem wrażenie że oglądam jakiś dramat sf z poważnymi dylematami moralnymi co do traktowania istot o sztucznej inteligencji (robotów) by po chwili zobaczyć jakieś głupkowate popisy skoków 30 metrowych, strzałów z zamkniętymi oczami. Obecność Shia LeBeouf'a mogli sobie podarować w tym filmie , zwyczajna błazenada. Film był tylko(a szkoda) OK 5/10

ocenił(a) film na 7
Cziken

Ty, krytyk, NIEUDANA pisze się razem...

ocenił(a) film na 5
Cryworld

Mały błąd ;) Wybacz że cię nim uraziłem :) zauważyłem go po wysłaniu. Niestety brak opcji edytuj nie pozwalał go poprawić:) Zresztą radził bym się skupić bardziej na tym co napisałem a nie na jednym błędzie :)

ocenił(a) film na 4
Cziken

Zgadzam sie z toba. Film jest tylko "OK", a mogl byc czyms wiecej. Dla mnie jest to zmarnowany potencjal. Temat niby oklepany, ale ogladajac ten film czuje sie to "cos", jednak nie zostaje to do konca wyzwolone i po zakonczeniu seansu, czlowiek czuje pewien niedosyt. Fabula nie rozwinela sie do konca, a sceny akcji i glupkowate teksty glownych postaci, sprawily, ze czulem pewne zazenowanie...
Teraz takie pytanie:
Znacie jakies ciekawe filmy/ksiazki o podobnej tematyce? Prosze o odpowiedz, jak cos takiego znacie:).