PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95492}

Ja, robot

I, Robot
2004
7,2 268 tys. ocen
7,2 10 1 268416
6,1 31 krytyków
Ja, robot
powrót do forum filmu Ja, robot

Byłem zachwycony - 25 lat mam na karku - lubie kino s-f, cyberpunk, robotyka itp. itd. i stwierdzam, że ten film stał się moim ulubionym obok Blade Runnera, Total Recall i paru anime.
Nie jest to może stricte mroczny cyberpunk ale film był bardzo dopracowany na ile mógł być. Oczywiście można się doszukać kilku nieścisłości ale przymróżyłem oko bo film był naprawde inteligentnie wymyslony i świetnie wyreżyserowany (reżyser Mroczego Miasta i Kruka) Klasyczne motywy cyberpunkowe i robotyki wplecione dokladnie tak jak powinny bez zbednego naciagania i wymyślania jakichs dodatkowych pierdół (nowa Teksańska Masakra Piła Łańcuchowa jest świetnym przykładem na debilne naciąganie i na siłe wymyślanie motywów mijających sie kompletnie z jakąkolwiek rzeczywistościa). Zdjęcia również jak należy i z pomysłem (wirujace kamery w jednej z ostatnich scen na moście). - akcja była wyraźna - jest ostatnio rzadkościa w filmach akcji, w ktorych kompletnie nic nie widac.
Will Smith zagral bardzo sympatycznie.
Naprawde Polecam. I jezeli ktos cos powie zlego o tym filmie to nie dlatego ze ma on obiektywną rację tylko dlatego ze moze ten film nie byc w jego guscie :)