PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95492}

Ja, robot

I, Robot
2004
7,2 268 tys. ocen
7,2 10 1 268416
6,1 31 krytyków
Ja, robot
powrót do forum filmu Ja, robot

niesamowite efekty, swietna rola smitha, no i przeslanie filmu dla mnie najwazniejsze: zahamowac rozwoj techniki i technologii tak, aby w przyszlosci nie dopuscic do podobnych sytuacji, tak moze byc...

ocenił(a) film na 8
boiler5

Dla mnie przesłanie było zupełnie inne: nieważne z czego zbudowany jest Twój mózg, ważne że jesteś istotą myślącą.

Postępu nie da się zahamować, bo i po co? I tak prędzej czy później nasza cywilizacja nie będzie tworzona przez czysto biologiczne jednostki. Taka kolej rzeczy.

ocenił(a) film na 10
boiler5

naprawdę? Jak się porówna dzisiejsze roboty, które chodzą (robot Hondy) i lata pracy i pieniądze jakie Honda w to wkłada, z tym co jest zawarte w powieściach Asimova (i w tym filmie) to możesz spać spokojnie:-) Za naszego życia takiego poziomu robota się nie osiągnie, bo nie jest to proste zadanie, żeby robot posiadał choćby tak swobodny ruch.

boiler5

Według mnie film zasługuje na 9+/10. Jest po prostu super. naprawdę polecam. Zresztą jak i wszystkie filmy z Willem Smithem. Gość jest superowy.

boiler5

Zgadzam się z założycielem:) Film jest bardzo dobrze zrobiony, efekty specjalne na wysokim poziomie, no i Will pokazał klase. Ah ten jego Oldschoolowy styl...świetna rola według mnie. No i przesłanie tego filmu jest jakby aktualne i mimo wszystko odnosi się do naszych czasów...9+/10

ocenił(a) film na 10
mkfanh

Ja także się zgadzam z autorem tematu. Od tego filmu zaczęła się moja WIll'omania dlatego dałam 10 nie tylko przez sentyment. Bardzo nowoczesne efekty specjalne, wspaniała obsada oraz naprawde bardzo dobre sceny akcji. Dodatkowo głos Sonnego do złudzenia przypominał mi głos Emersona .