PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=585059}

Jak zarobić na dilerce?

How to Make Money Selling Drugs
2012
7,3 1,4 tys. ocen
7,3 10 1 1433
Jak zarobić na dilerce?
powrót do forum filmu Jak zarobić na dilerce?

Ćpuny tylko szukają rozrywki, dilerzy to przedsiębiorczy ludzie dbający o swoją dzielnicę i dający ludziom pracę [!], a policję utożsamia redneck, który wstąpił do niej po to by bić ludzi na legalu. Policja w większości przypadków podkłada dowody, prześladuje niewinnych ludzi, przeprowadza akcję aby poratować swój budżet i statystyki. Polityków interesuje jedynie poparcie jakie mogą na tym ugrać. Dilerzy np. Rick Ross to geniusze, którzy zbudowali imperium z kilku gramów. Największym absurdem tego "dokumentu" jest fragment, w którym bodajże Brian O'Dea pokazuje rany, po tym jak został postrzelony przez 'ludzi zazdrosnych'. Wcale nie był dilerem, wcale nie doprowadzał do śmierci ludzi, wcale nie konkurował z innymi dilerami i mordercami, to nie ma nic wspólnego z narkotykami tylko z jego sukcesem i zazdrością innych. To samo tyczy się wymagań dla bossa kartelu. Z dokumentu wynika, ze trzeba zaznaczać swoją obecność wisielcami i odciętymi głowami. To wcale nie morderstwa, to tylko taki folklor.

Jedyny ciekawy temat czyli podejście władz Portugalii zostało zmarginalizowane na rzecz tej idiotycznej laurki.

Nie warto oglądać.

ocenił(a) film na 9
half_past_seven

według raportu WHO, legalny alkohol zabija rocznie 3,3 mln ludzi na świecie, to jest 1 człowiek co 10 sekund. Dodaj do tego wykroczenia i przestępstwa dokonane po alko. A teraz najważniejsze: dealerem który zarabia na dystrybucji tej zabójczej substancji jest państwo ( akcyza, podatek, licencje). w 2013 roku wpływy z samej tylko akcyzy i VAT za alkohol oraz wyroby tytoniowe przekroczyły 40 miliardów złotych. Ta kwota stanowiła 14 proc. budżetu Polski. Wynika z tego że Alkohol i papierosy są dla ważniejsze niż podatek PIT. w 2015 roku odnotowano 11 mld zł wpływów do budżetu z produkcji i sprzedaży alkoholu a w ciągu siedmiu miesięcy 2015 roku produkcja wódki wzrosła o 19 proc.

kto tu wiec jest prawdziwym dealerem i sprzedawca śmierci ha?

tiglatpilesiar

A gówno mnie to obchodzi ja chcę obejrzeć dokument, a nie papkę.

ocenił(a) film na 9
half_past_seven

chyba raczej serial miami vice ;)