PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=539270}

Jak zostać królem

The King's Speech
2010
7,8 329 tys. ocen
7,8 10 1 328809
7,1 81 krytyków
Jak zostać królem
powrót do forum filmu Jak zostać królem

musiałem oglądać na 3 razy za każdym razem usnąłem, totalna porażka jak dla mnie to kino

Kileeer

No nie, znowu na Ciebie trafiam... Ale to nic.
Dlaczego według Ciebie "Władca pierścieni" nie zasługuje na Oscary?

ocenił(a) film na 9
yvonneD

o nie znowu skasujesz moje wypowiedzi trudno to dlaczego Harry Potter nie zasłużył też był fajny nowy pomysł

ocenił(a) film na 8
Kileeer

Harry i jego blizna rządzą ;)

ocenił(a) film na 9
bee2r

nie prawda voldemort bez nosa rządzi

ocenił(a) film na 9
bee2r

Mnie zastanawia tylko jedno dlaczego nie którzy ludzie tak nisko oceniają klasykę i żal mi tych ludzi bo nie wiedzą co jest dobre.

Kileeer

Nie dziw się, że zgłosiłam nadużycie skoro takie głupoty pisałeś...
Odpowiesz na moje pytanie?

ocenił(a) film na 9
yvonneD

Ta cały temat który stworzyłem żeby popisać z tymi co nie lubili tego czegoś. to był fajny film puki nie zobaczyłem tych nagród niezasłużonych piosenka nie była fajna aktorzy nie grali tak dobrze w taki sposób gwiezdne wojny zasłużyły na taka ilość ale nie jest ważna ilość Oscarów tylko czy film jest dobry ten taki nie był

ocenił(a) film na 3
Kileeer

Tez oglądałem na raty tak mnie wciągneła ta mdła opowieść.

ocenił(a) film na 9
Detoksynator

Flaki z olejem.

ocenił(a) film na 9
Detoksynator

któro bo w 1 temacie opisuje dzieciom 3

ocenił(a) film na 9
Kileeer

Moim zdaniem "Władca pierścieni" to głupi film.A Harry Potter może i fajny,ale nie na tyle żeby aż "Oskary" to trochę za mało.

ocenił(a) film na 9
Kileeer

"Władca pierścieni"jest strasznie nudny,a" Harry Potter"może i jest ciekawy ale żeby "Oskary"aż zdobywać to trochę przesada.

ocenił(a) film na 9
lucyna63

Ja też tak uważam

ocenił(a) film na 9
Zajcew111111

Ja na pewno ten film oglądnę,albo kupię.

ocenił(a) film na 3
lucyna63

Ten film jest jest kuiastą kupa, a gala oskarowa to mało śmieszny żart - nie dotykać!

ocenił(a) film na 9
Detoksynator

Jeżeli tak nisko cenisz takie filmy,to poco oglądasz..Ja bym wtedy wyszła z pokoju.

ocenił(a) film na 9
Detoksynator

Fajnie inni maja inne zdanie na temat tego filmu

ocenił(a) film na 9
Detoksynator

Ale skoro królowa Anglii się wruszyła,bo był o jej ojcu to musi być ciekawy.

ocenił(a) film na 7
Zajcew111111

Sredni dobry film z niezla obsada aktorska,daje 7/10

ocenił(a) film na 9
Zajcew111111

Idąc tym samym tropem można by powiedzieć że "Milczenie owiec" jest nudne. Tam się też prawie nic nie dzieje. Ale nie o to chodzi w tym filmie. A "Jak zostać królem ma tą zaletę że opowiada nie o fikcji a czymś co się wydarzyło naprawdę. Polecam pouczyć się historii, fajny przedmiot. Zaznaczę że nie jestem historykiem tylko inżynierem.

ocenił(a) film na 7
Zajcew111111

Piękna dyskusja kamraci. Niczym u dzieci w piaskownicy, nagonka pierwszoklasistów.

Film widziałem w kinie z własnej woli. Był niezły wizualnie (ale gdzie mu tam do doskonałości, ani to Kurosawa ani Gilliam ani Kubrick) pokazywał owszem historię trochę od zaplecza, więc z nieco bardziej ciekawego punktu widzenia. Gra aktorka także była w porządku blah blah blah, generalnie wszystko było OK. No ale właśnie - OK, nie było ani jednego elementu, który powaliłby mnie na kolana, lubię filmy historycznie, nie przepadam za filmami akcji i sranforsmersami, szkołę skończyłem już jakiś czas temu nawet ale film jest dla mnie co najwyżej niezły. Nie rozumiem zalewu Oskarów i nie rozumiem fali zachwytów - za 10 lat nikt o tym filmie by nie pamiętał gdyby nie owe Oskary.

ocenił(a) film na 9
aliensavage

Pamiętali by o nim bo był bardzo interesujący

Zajcew111111

Amerykańskie ciacho 9/10 i wszystko jasne..

ocenił(a) film na 3
Vezo

proszę jaka rozwinęła się piękna dyskusja, zastanawia mnie tylko podejście ludzi, którzy komentują moje oceny innych filmów w moim statusie i wykorzystują do celów ubezpieczenia się odnośnie moich tematów filmów :)

ocenił(a) film na 3
Vezo

Oceniasz "Amerykańskie ciacho" po tytule? Ja nie oglądałem ale skoro to komedia i dostała od niego 9/10 to znaczy że spełniła swoje zadanie i rozbawiła gościa do łez.

ocenił(a) film na 9
jaskmar

A co ma "Amerykańskie ciacho" do"Jak zostać królem" to nie wiem.Przecież to dwa różne film i gatunek inny.

ocenił(a) film na 3
lucyna63

Zgadzam się. Ale to była odpowiedź na post Vezo.

ocenił(a) film na 9
jaskmar

A cha teraz rozumiem.

ocenił(a) film na 3
Zajcew111111

Zgadzam się, również zasnęłam 2 razy na tym filmie, w ogóle mnie nie zaciekawił, ani nie wciągnął. Nie wiem w czym tkwi fenomen tego filmu, jak dla mnie porażka. Z reguły lubię dramaty, filmy biograficzne, psychologiczne, ale to jakaś pomyłka. Daje 3/10.

ocenił(a) film na 9
kiniaa123

To nie wiesz co jest dobre.