PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382375}

Jedz, módl się, kochaj

Eat Pray Love
2010
6,2 84 tys. ocen
6,2 10 1 84073
4,5 19 krytyków
Jedz, módl się, kochaj
powrót do forum filmu Jedz, módl się, kochaj

dalem sie nabrac na reklame. zobaczylem julie roberts i pomyslalem, ze bedze to swietna komedia romantyczna. ta aktorka kojarzy mi sie z filmami, ktore oglada sie we dwoje z przyjemnoscia dla obu stron. mialem w pamieci takie tytuly jak "pretty woman" czy "notting hill". niestety sie zawiodlem:

1.poczucie humoru/zarty jak podczas obrad sejmu.

2.julia roberts apetyczna jak przedwczorajszy bochenek chleba.

3.akcja w filmie? oj przepraszam, w tym filmie nie ma akcji.

4.poziom fabuly jest na poziomie ludzi, ktorzy po przeczytaniu kilku ksiazek paulo coelho uwazaja sie za nastepcow freud'a.

5. czeste watki klotni w filmie nie sprzyjaja zbudowaniu odpowiedniego, randkowego nastroju.

6.happy end jest z tym facetem, ktory potraci julie jeepem (w sumie to nie jeep, ale toyota land cruiser j40).

7.stanowczo za dlugi!!!

serdecznie ostrzegam przed zmarnowanym czasem.

ocenił(a) film na 8
mad_1984

Przeczytaj swój post jescze raz, kliknij wstecz, na górze strony pod tytułem i reżyserem jest gatunek. Po przeczytaniu melodramat zastanów się czy to to samo co komedia romantyczna. Randkowy nastrój ? Kto Ci mówił, że tu ma być randkowy nastój?

ocenił(a) film na 1
palafka

i tu pojawia sie problem: jak szedlem do kina, to zostalo mi to "sprzedane" jako komedia romantyczna i bylem swiecie przekonany, ze bedzie to komedia romantyczna. a to ani komedia ani romantyczna.

to chyba taki sam zabieg jak w zmierzchu, ktorego pierwsza czesc nosila dumna metke horroru :D

nie zmienia to faktu, ze film do bolu beznadziejny...

ocenił(a) film na 8
mad_1984

ja lubię takie filmy o podróżach, fajnie ze u ciebie avatar tez ma ocenę 1/10

krajobrazy , muzyka ,piekny film