PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=382375}

Jedz, módl się, kochaj

Eat Pray Love
2010
6,2 84 tys. ocen
6,2 10 1 84073
4,5 19 krytyków
Jedz, módl się, kochaj
powrót do forum filmu Jedz, módl się, kochaj

Nudna, pelna frazesow, przeciagnieta do granic niemozliwosci i malo realistyczna historia. I skad ona miala na to wszystko kase, skoro maz jej wszystko zabral? Zostawia dwoch facetow, wlasciwie nie wiadomo dlaczego. Wyglada na to, ze bez powodu i ze problem tkwi w niej a nie w nich. Po czym, po tych wszystkich podrozach, medytacjach i poszukiwaniu siebie, zakochuje sie jak nastolatka w kolejnym nieodpowiednim mezczyznie i zapomina po co bylo to wszystko. Nie rozumiem w jaki sposob ten film niby ma pomoc kobietom zmienic swoje zycie. Kto ma tyle pieniedzy zeby tak sobie beztrosko podrozowac i "szukac siebie"? Poza tym nie trzeba wyjezdzac na drugi koniec swiata zeby cos zmienic. Najlepszy w calym filmie byl Ketut.

użytkownik usunięty
mariola_ch

Pieniądze na podróż, jak sama autorka pisze, pochodziły od wydawcy, który zapłacił za książkę, którą dopiero miała powstać podczas podróży. Opowieść, według mnie, nie ma być lekiem dla nieszczęśliwych kobiet, a raczej impulsem do zastanowienia. Każdy chyba sam musi wybrać własną drogę i tu się muszę z Tobą zgodzić, rzeczywiście nie trzeba po to wyjeżdżać na drugi koniec świata. Film mimo tego, że jest dość długi, nie pokazuje wielu ciekawych wątków, które były w książce. Czytanie tej historii sprawia dużo więcej przyjemności, polecam!

Jakos nie pamietam zeby w filmie bylo wyjasnione skad wziela pieniadze. I przez caly film nie widzialam zeby bohaterka cos pisala. Moze to jest fakt wziety z ksiazki a nieobecny w filmie. Nie wiem, nie czytalam, ale wydaje mi sie, ze ludzie dajacy wysokie oceny filmowi kieruja sie sympatia do ksiazki, a nie do samego filmu.