książka ma premierę 25 lutego ( o dziwo po filmie ). mam praktyki w księgarni i dostałem właśnie dzisiaj darmowy egzemplarz : D
Super. Jakby to był film na podstawie książki to rozumiałbym entuzjazm,ale w drugą stronę nie czaję :P
film jest na podstawie książki. tylko tłumaczenie w Niemczech pierwszej części wypada po premierze filmu. w oryginale po angielsku wyszła na początku sierpnia 2010
jesteś w błędzie.
to jest egzemplarz nie do sprzedaży. żeby księgarnia mogła ocenić czy książkę zamówić, i czy się będzie sprzedawać.
Nikt, kto chadza na takie filmy nie musi znać różnicy pomiędzy fantasy, a SF :) Z resztą SF to to chyba też nie jest. Nazwałbym to kosmiczną baśnią.
Dziwne, moje wujostwo prowadzi empik w niemałym mieście i nie dostali owego egzemplarzu.
@katherine17
e-book'a pewnie ktoś zrobi po premierze książki ;)
Typ w żywe oczy ściemnia że ma książkę i ją przeczytał. Jest kilka byków w tym temacie by do tego dojść dodatkowy i najważniejszy to polska premiera książki... Mam podstawy do tego. Za miesiąc, gdy będzie wiadomo jakie premiery miały miejsce w Polsce wspomnicie moje zdanie.
mam ci wysłać jej zdjęcie? ze mną? z jakimś napisem może na życzenie? najlepiej od razu wychodzić z założenia że się kłamie -.-
wszystko mi jedno czy to fantasy czy sci-fi.
cholera mam nadzieję, że wejdzie do sklepów bo czytałam fragmenty i się na nią napaliłam. fantastyka jest cool. :)
ja przeczytałem 1/3 książki po ang i stwierdziłem, że przerwę i poczekam na polską premierę bo przy opisach miejsc nie wszystko rozumiałem i źle mi się czytało, ale fajnie się zapowiadała.
http://www.gjksiazki.pl/ksiazki/27/152.jpg
Z taką okładką dostałaś książkę? Bo interesuje mnie, czy będzie ta 'niefilmowa'.
Nie. Moja wygląda tak: http://media.buch.de/img-adb/26003813-00-03/ich_bin_nummer_vier.jpg
i owszem, jest po niemiecku.
Ale biorąc pod uwagę, że na niej nie pisze, że jest do książka do filmu a wydanie jest podane na 2010 to na twoim miejscu szukałbym albo oryginału po ang. albo po polsku, lecz bez żadnej postaci na okładce. Bo jak jest na niej nadrukowane "Już na ekranach kin" to nie sadze, żeby była to ta pierwsza wersja. O ile istnieje (po polsku) : P