Tak jak wy bylam niedawno na pokazie przedpremierowym jak to ladnie mowia. Niestety raczej malo bedzie pochwal... Jest to filmik dla nastolatek stylizowany na kino akcji z widocznymi elementami fantastyki. Jest tu wszystko pasujace do charakterystyki: romans, ladne buzki aktorow oraz ich gra na poziomie przecietnym, rownie przecietna fabula i wykonanie. Efekty specjalne w walkach sa dobre, ale sprawiaja wrazenie troche niedopracowanych i niestety monotonnych, wtornych.
To samo z dialogami. Sa po prostu wrecz smiesznie oklepane i wrecz dretwe. Nie bede przytaczac poniewaz mysle ze kazdy potraf sobie wyobrazic o czym mowie.
Ogolnie caly film jest dosyc nudnawy i czlowiek ma wrazenie ze juz to kilka razy widzial.
Coz, ja osobiscie nie polecam. A przynajmniej nie tym osobom ktore chcialyby zobaczyc porzadne widowisko. Jezeli ktos nie obiecuje sobie zlotych gor albo jest w grupie wiekowej 14-18 lat to moze sobie pojsc, chociaz i tak uwazam ze to strata pieniedzy. W tym przypadku niestety sie sprawdza stwierdzenie ze im bardziej film(i nie tylko...) rozreklamowany tym wieksza porazka...
Ostatecznie ocene na 2/10. Zdecydowalam ze nie dam jednak tej jedynki, poniewaz nie jest to nie wiadomo jaka katastrofa, ale to i tak bardzo niska ocena...
P.S Przepraszam za brak znakow polskich.
Bez przesady.. 2 za ten film to troche za malo, ale to moje zdanie. Biorac pod uwage szmire typu Skyline to jest to niebo a ziemia. Osobiscie lubie filmy z efektami i chociaz film nie zdobywa u mnie 10 to dalem mu 8 bo calkiem fajnie spedzilem ten czas w kinie. Mysle ze jesli tego typu film oceniamy na 2 to ciezko nam bedzie znalesc produkcje ktora zasluzy na wiecej. Oczywiscie mowie tutaj o gatunku sci-fi. Fabula byla calkiem znosna, a ze buzki aktorow ladne to co? Osobiscie nie ide do kina patrzec na brzydactwo chyba ze patrze na stwora z planety X, ale to juz cos calkiem innego.
Zgadzam się z TSKXE że takie ocenianie się nadaje, według mnie nie ogarniasz trochę skali 1:10, ale to moje prywatne odczucie... obyś nie była nauczycielką w szkole anelise12 bo dzieci będą miały z tobą przeje*ane, pewnie mało kto by miał oceny wyżej niż 3 :P na szczęście nie każdy tak ocenia bo wtedy zupełnie nie wiadomo byłoby co oglądać.