PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=538557}

Jestem numerem cztery

I Am Number Four
2011
6,4 118 tys. ocen
6,4 10 1 117640
4,1 14 krytyków
Jestem numerem cztery
powrót do forum filmu Jestem numerem cztery

Tak jak wy bylam niedawno na pokazie przedpremierowym jak to ladnie mowia. Niestety raczej malo bedzie pochwal... Jest to filmik dla nastolatek stylizowany na kino akcji z widocznymi elementami fantastyki. Jest tu wszystko pasujace do charakterystyki: romans, ladne buzki aktorow oraz ich gra na poziomie przecietnym, rownie przecietna fabula i wykonanie. Efekty specjalne w walkach sa dobre, ale sprawiaja wrazenie troche niedopracowanych i niestety monotonnych, wtornych.
To samo z dialogami. Sa po prostu wrecz smiesznie oklepane i wrecz dretwe. Nie bede przytaczac poniewaz mysle ze kazdy potraf sobie wyobrazic o czym mowie.
Ogolnie caly film jest dosyc nudnawy i czlowiek ma wrazenie ze juz to kilka razy widzial.
Coz, ja osobiscie nie polecam. A przynajmniej nie tym osobom ktore chcialyby zobaczyc porzadne widowisko. Jezeli ktos nie obiecuje sobie zlotych gor albo jest w grupie wiekowej 14-18 lat to moze sobie pojsc, chociaz i tak uwazam ze to strata pieniedzy. W tym przypadku niestety sie sprawdza stwierdzenie ze im bardziej film(i nie tylko...) rozreklamowany tym wieksza porazka...
Ostatecznie ocene na 2/10. Zdecydowalam ze nie dam jednak tej jedynki, poniewaz nie jest to nie wiadomo jaka katastrofa, ale to i tak bardzo niska ocena...
P.S Przepraszam za brak znakow polskich.

ocenił(a) film na 7
anelise12

Bez przesady.. 2 za ten film to troche za malo, ale to moje zdanie. Biorac pod uwage szmire typu Skyline to jest to niebo a ziemia. Osobiscie lubie filmy z efektami i chociaz film nie zdobywa u mnie 10 to dalem mu 8 bo calkiem fajnie spedzilem ten czas w kinie. Mysle ze jesli tego typu film oceniamy na 2 to ciezko nam bedzie znalesc produkcje ktora zasluzy na wiecej. Oczywiscie mowie tutaj o gatunku sci-fi. Fabula byla calkiem znosna, a ze buzki aktorow ladne to co? Osobiscie nie ide do kina patrzec na brzydactwo chyba ze patrze na stwora z planety X, ale to juz cos calkiem innego.

anelise12

Już po Trailerze widać że to jakaś romantyczna bajeczka.

anelise12

Zgadzam się z TSKXE że takie ocenianie się nadaje, według mnie nie ogarniasz trochę skali 1:10, ale to moje prywatne odczucie... obyś nie była nauczycielką w szkole anelise12 bo dzieci będą miały z tobą przeje*ane, pewnie mało kto by miał oceny wyżej niż 3 :P na szczęście nie każdy tak ocenia bo wtedy zupełnie nie wiadomo byłoby co oglądać.