PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=565452}

Jinn

2014
3,9 371  ocen
3,9 10 1 371
Jinn
powrót do forum filmu Jinn

Chyba się ktoś pospieszył z tym filmem. Historia na tyle ciekawa, że mogłaby dorównać Constantine
a zamiast tego mamy Gabriela walczącego za pomocą karate/kung fu z demonami. Obsada taka
sobie. Szkoda bo potencjał ta historia ma i to niezły.

achmed7712

Gdyby jeszcze to było karate:) Po 10 min chciałem wyłączyć, dałem szansę, i po pół godzinie przewijałem już do końca i dawno większego badziewia nie widziałem.

ocenił(a) film na 3
achmed7712

Dokładnie. Ciekawy pomysł na film zmarnowany już na etapie scenariusza, który sprawia wrażenie, jakby autor wpadł na pomysł aby opowiedzieć historię o dżinie nękającym pewna rodzinę, ale nie do końca wiedział co ta historia ma zawierać. Dodatkowo aktorstwo nie powala, całkiem niezłe zdjęcia psuje marny montaż, a całość okraszono strasznie patetyczną muzyką, która momentami psuje przyjemność z oglądania tego i tak nie najlepszego filmu. Jedyne co ratuje tą produkcję, to w miarę przyzwoite efekty specjalne i kilka ciekawych popkulturowych obrazków, takich jak wspomniana scena walki Gabriela z demonami, czy moment gdy bohater wisi na przeciwko lewitującego Dżina w lesie. Problem w tym że to za mało by film uznać za udany.

ocenił(a) film na 3
achmed7712

Zgadzam się, historia mnie zachęciła do rozpoczęcia seansu, mimo że zwiastun krzyczał wręcz do mnie, żebym tego nie robił. Niestety tak jak napisałeś, pomysł fajny, scenariusz lipny, a kung-fu Raya pasował tak truskawki w jabłeczniku...

ocenił(a) film na 6
achmed7712

ciekawa historia i kilka ciekawych pomysłów sprawiły, że o dziwo film mi się spodobał. były też minusy