PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=596885}

John ginie na końcu

John Dies at the End
2012
5,9 6,7 tys. ocen
5,9 10 1 6725
5,6 8 krytyków
John ginie na końcu
powrót do forum filmu John ginie na końcu

9/10

ocenił(a) film na 8

Film opowiada przygodę Davida, który pewnej nocy wchodzi w posiadanie tajemniczego
"narkotyku" zwanego "Sosem sojowym". Narkotyk ów pozwala widzieć przyszłość, przeszłość,
czytać w myślach, ale przede wszystkim pozwala dostrzec szerzące się zło w postaci białego pyłu
działającego jak pasożyt.

Opowieść jest moim zdaniem fantastyczna. Jeśli tylko podejdziemy do niej należycie, czyli jak do
komedii, to gwarantuje 1,5h zabawy. Dawno tak się nie bawiłem na amerykańskim filmie :)

perbeatus

Ten film wciągnął mnie jak kiedyś "Wspaniała przygoda Billa i Teda". Po prostu zabrał mnie w swój świat i wypuścił jak zobaczyłem napisy końcowe. 9/10

ocenił(a) film na 3
bazz65

jeśli ktoś nie czytał książki, film nie ma sensu... mnie zawiódł totalnie. Zrobiony jest jak należy. Ale takiego zabiegu na fabule nie wybaczę.

ocenił(a) film na 7
r0galik

Nie czytałem książki. Film ma swój klimat ale fabuły nie rozumiałem w wielu momentach. Określił bym go jako nieco zagmatwany miks "Wspaniałej przygody Billa i Teda" z "Martwym Złem". Nie wystawiam oceny bo nie mogę podejść krytycznie do tematu jeżeli cały film zastanawiam się: O co tu kurde chodzi? Może po przeczytaniu książki coś by się rozjaśniło.

ocenił(a) film na 3
czarny02

Oczywiście, wyjaśnia się większość rzeczy. Polecam lekturę. W filmie tylko kilka scen jest fajnych. Po przeczytaniu JD@tE naprawdę zna się "the awful secret about the universe". Po filmie nie.