Ludzie wy macie cos z glowami.W kinie same gowna co po 7 dostaja a film ktory jest
przeslaniem godnym mistrzow i we wszystkich niemal aspektach sztuki filmowej jest
arcydzielem i ma niecale 8 ?
9 w gore to powinno byc na starcie.
Nasze spoleczenstwo jest chore i tylko tak tlumacze tak niska ocene tego filmu.
Uwolnijcie uczucia.Czasem warto.,,
Piękny i dobry film , prawda :)
trzeba pomyslec, to fakt, ale nie kazdy to lubi, lepiej dla wielu jest wziac kubek popcornu i siorbiac cole ogladac s-f w 3 D . :)
zgadzam się ! to film po którym mam zawsze dreszcze! Arcydzieło ! u mnie oczywiście 10/10
BUHAHAHAHAHAHAHAHA. Przekaz? Jaki kurcze to enigmatyczny przekaz posiada to tandetne dziełko? I gdzie ja sobie najbardziej cenię filmy z dużą ilością przemocy skoro w moich dyszkach widnieją takie filmy jak "Titanic" czy "Edward Nożycoręki"? Wzruszać też trzeba umieć z klasą, a nie taką tandetą jak w tym filmidle będącym w końcówce słabą wariacją na temat "Lotu nad Kukułczym gniazdem".
Jak zwykle wszyscy się wyzywają od idiotów. Dajcie spokój. Jak komuś się film nie podobał to nie znaczy przecież, że jest idiotą, prawda? Mi się K-PAX bardzo podobał i wszystkim go POLECAM, tak samo zresztą jak "Edwarda Nożycorękiego" i "Titanica". I oszczędźcie z łaski swojej tych wyzwisk, bo coś takiego świadczy źle tylko o was, a nie o wyzywanej osobie.
Chłopcze, swoim wieśniackim zachowaniem i wyzywaniem reprezentujesz naprawdę niski poziom i ty śmiesz uznawać się za lepszego od innych? Daleko ci od tego, powiedziałbym nawet, że własnie sam reprezentujesz klasę społeczeństwa, którą obrażasz, o ironio!
ogół tak ocenia. to, że dla Ciebie coś jest arcydziełem nie oznacza, że dla innych też. i nie ma co mówić, że "chore społeczeństwo". po prostu każdy ma inny gust i każdy czegoś innego w filmach poszukuje. dla niektórych najlepszą rozrywką jest oglądanie dużej ilości spektakularnych walk i tego oczekują i takim filmom dają 10 - bo dobrze się na nich bawili. i nie ma sensu krytykowanie czy obrażanie ludzi, którym się nie podobał ten film, lub co jest powszechne przy tego typu produkcjach - wytykanie komuś, że skoro nisko ocenił to nie zrozumiał.
myśl co chcesz. ja mimo to nie zgadzam się z tobą. po prostu każdy ma inny gust i oczekiwania wobec filmu. gdyby tak nie było to byłoby nudno :P każdemu podobałoby się to samo i każdy film byłby wspaniały.
Wiec to ze ktos w filmie oczekuje zla nie oznacza ze ktos woli zlo ?
Pamietaj tolerancja dla zla jest zlem.
Tolerancja to najwieksze zlo tych czasow.
To ze dla mnie jest arcydzielem to wlasnie to oznacza.Prawda i wartosci sa jasne a swiat od nich sie oddala.Nie tlumacz wiec bladzenia wiekszosci slusznoscia ich postepowania.To ze nazistom odpowiadalo mordowanie nie oznacza ze mieli racje.
Nie zawsze wiekszosc ma racje.
Zapamietaj.
Umoralnaic trzeba umiec i bronic wartosci tez.A bronic wiekszosci jest najtawiej zwlaszcza gdy ona nie ma racji.
A moim zdaniem są ludzie którzy nie dojrzeli do takich filmow napierw musza "nasycic sie" gniotami by pózniej mogli docenic prawdziwe dzielo
To jeden z najgłębszych emocjonalnie filmów jakie w życiu widziała.
i to 385 miejsce w światowym rankingu...... BRAK SŁÓW! .... a Król Lew jest na 21.
Witam w Polsce.Tu wartosci sa na wage zlota.K-pax podobnie jak gladiator i zielona mila nie jest tylko filmem lecz dzielem sztuki.
Najwiekszy skarb czlowieka to nie cialo,nie pieniadze lecz uczucia.
Ci co je maja sa najbogatsi.
Kazda lza z naszych oczu jest kropla uczucia dla naszego serca.
I tego Tobie i innym wartosciowym ludziom zycze.
...powiedział troll, wyzywający ludzi na forach. Gdzie te twoje podstawowe wartości, jak szacunek do innych, wiedza oraz zrozumienie, że każdy ma inny gust, szczególnie odnośnie sztuki? Ty ich nie masz.
Średnia 7,6 jest zdecydowanie za wysoka jak na to ,,arcydzieło". Jest to film solidny ale nic ponad to. Pisanie że jest arcydziełem niemal we wszystkich aspektach świadczy o braku gustu lub po prostu o zbyt małej ilości obejrzanych produkcji.
Nie masz mi czego wybaczać. Film jest miałki, dobry do puszczenia na disney channel. Znam dużo lepszych produkcji. Zastanawiam się nad wystawieniem niższej oceny.
Właśnie widzę. Tak się podnieciłeś że zaraz będziesz miał kisiel w majtach. Zapewniam cię że nie jestem żadnym zerem, zresztą chyba każdy widzi kto tu jest zerem. Nie masz żadnych argumentów, więc zaczynasz obrzucać epitetami. Masz zapewne kompleks małego fallusa więc musisz wyżyć się na forum. Szkoda że na K - Paxa było tylko jedno miejsce.
do magikao44 - o gustach się nie dyskutuje, jeśli tak piszesz to jest również i odwrotnie jak ty uważasz że ten film jest miałki to i ja mogę ci zarzucić, że to tobie zupełnie braku gustu i że za mało filmów obejrzałeś !!!
Uważam, że jednak warto podyskutować o gustach. Obejrzane filmy mają służyć jako punkt odniesienia. Coś co podnieca młodych widzów, niekoniecznie musi mnie interesować. K-Pax to taka naiwna bajeczka, mogąca wzruszać nastolatków, nic ponad to.
Dlaczego tylko wzrusza nastolatków ? Ja już dawno nie jestem nastolatką, nie uważam się za żadnego eksperta i nim nie jestem, chociaż obejrzałam mnóstwo, mnóstwo filmów, nie zamykam się na żadne kategorie, na żadne tematy i staram się być otwarta ! Oglądam kino polskie, francuskie, hiszpańskie oczywiście amerykańskie chociaż moje ulubione to kino skandynawskie! Moje ulubione filmy to takie ze złym zakończeniem. W każdym coś mi się podoba i nie podoba. Przede wszystkim w filmie cenię jedną, jak dla mnie najważniejszą rzecz MUZYKĘ! Nie tylko za samo brzmienie ale umiejętność wpasowania w każdy kadr filmu, który tworzy cały jego klimat ! K-PAX oczywiście jest bajką ale ja oglądam film a nie rzeczywistość !!! , ja się tam przenoszę to dla mnie inny wymiar, zatapiam się w niego , chłonę go jak bym była w środku filmu a nie na kanapie, ja nie myślę że go oglądam ja tam jestem i przeżywam z bohaterami każdą chwilę, nie porównuję i nie dopatruję się absurdów ! To się nazywa MAGIA KINA czyż nie ? :) Oczywiście nie każdy film tak działa i porusza naszą wrażliwość bo każdy ma inną ! K-PAX dla mnie jest magiczny, po prostu :)
Mnie natomiast on nie porusza, nie chłonę go, nie nasiąkam nim. Nie jest magiczny, jest po prostu przeciętny. Tak samo zresztą jak przeciętne, wtórne i miałkie jest dzisiejsze kino amerykańskie. Dla mnie prawdziwym i posiadającym ,,duszę" jest jedynie kino rosyjskie.
Zupełnie tak jak mój 80 letni teść !!! Nie umie się wyluzować , bierze wszystko dosłownie bo musi być "prawdziwe"- zero wyobraźni - współczuję !
nie ma co pisać! Ty nie przekonam mnie ani ja Ciebie: różnica pokoleń, zdań i oczywiście gustu !
Skąd Wiesz, że różnica pokoleń? Nie mam jeszcze nawet 30ki. A co do wyobraźni, to na pewno mi jej nie brakuje. Ten film nie jest po prostu dla niej wyzwaniem. Ja współczuję ludziom ceniącym amerykański chłam, nie potrafiącym docenić prawdziwego kina.
tak to juz jest ze wiekszosc perełek nie trafia do szerokiego grona odbiorców - wiekszosc mas widzi ten film jako sredniaka 6-7 i nic sie z tym nie zrobi:(
A ,,Jak wytresować smoka" to też jedna z tych perełek? Może na K - Paxie cię zrozumieją, tam na pewno film święci tryumfy.
wiesz oceniając filmy, oceniam je tez w pewnych kategoriach,kryteriach.... w/g mnie niewiele animowanych zasluguje na 10 a ten jest jednym z nich. Poza tym co sie przypierdalas z?
Z takim podejściem zrobiłbyś wielką karierę u boku Hitlera. Postawiłeś sobie kiedyś pytanie ,, A może nie mam racji? Może to we mnie tkwi problem a nie w tych których staram się wyszydzić? Może jestem niewiele wart? Może chcę się dowartościować na forum broniąc filmu równie przeciętnego co ja?". Pomyśl.
To dziwne, bo ja takiego języka nie używam. Ty nie posiadasz intelektu ani żadnych wartości więc nie masz też pojęcia czy mogę być dla kogoś pośmiewiskiem. Ludzie szanują mnie w życiu realnym, nie potrzebuję potwierdzenia w świecie wirtualnym, tym bardziej że pod drugiej stronie może siedzieć zapryszczony onanista z kompleksami rozmiarów Mount Everest. Nie obchodzi mnie też ocena filmu, nie jest dla mnie żadnym wyznacznikiem. Oceniam film tak aby być w zgodzie z sobą a nie z innymi. Nie muszę pędzić za stadem. Jestem od tego wolny. Ty niestety nie. Postaw sobie pytania przedstawione powyżej, zmocz główkę, uspokój się i wtedy napisz. Rzucane przez ciebie wyzwiska nic nie dają, wcale nie dodają wypowiedziom powagi.