Oglądałem przed chwilą odcinek Nostalgia Critica poświęcony temu filmowi i było tam wspomniane, że to jedyny pełnometrażowy, kinowy film o duchu Kacprze. Dziwne bo przypominam sobie, że oglądałem bardzo dawno temu jakiś film o nim, do tej pory myślałem, że to ten, ale okazało się, że jednak nie. W tamtym filmie głównym bohaterem był chłopiec, który interesował się duchami i chodził do nawiedzonego domu, gdzie mieszkały te 3 duchy, wujkowie Kacpra, z którymi chciał się zaprzyjaźnić. Potem ten chłopak był przyjacielem Kacpra. Pamiętam jeszcze taką scenę, że Kacper jechał w zaświatach jakimś pociągiem jakoś na początku filmu. Był taki film czy mi coś się pomieszało kompletnie?
Na 100% były jeszcze co najmniej 2 filmy z Casprem, ale już nie pamiętam jak się zwały. Pamiętam tylko, że wujkowie Caspra byli zieloni, a efekty specjalne wołały o pomstę do nieba :P
Dobrze pamiętasz, nic Ci się nie pomieszało:)
http://www.filmweb.pl/film/Kacper+II%3A+Pocz%C4%85tek+Straszenia-1997-96209
to byly raczej produkcje telewizyjne... marne w porownaniu z Oryginalnym Casprem.
te niby kolejne czesci byly zrobione marnie, poziom wykonania przypominal "Power Rangers" albo "Faceci w Bieli"
Chodzi pewno o to, że to jedyny film kinowy o duszku Kacprze. Inne filmy są telewizyjnymi filmami, które nie były pokazywane w kinach.
Był jeszcze jeden film pełnometrażowy o Kacprze. Nie pamiętam tytułu, ale główną bohaterką była dziewczynka czarownica, która mieszkała z trzema ciotkami czarownicami, zwaśnionymi z wujkami Kacpra. Małą się z Kacprem zaprzyjaźnia i dalej fabuła :) pamiętam, że byłą blondynką i miała czerwony kaptur na głowie.