Afganistan, Irak ???
Cóż to takiego ???
Ot zawodowi żołnierze walczą tam na ochotnika, za sporą kasę, i wcale nie ginie tam mnóstwo ludzi, raczej garstka w porównaniu z Katyniem, lub z całą zbrodnią Rosyjską, i Hitlerowską, wystarczy poczytać http://pl.wikipedia.org/wiki/II_wojna_%C5%9Bwiatowa
Macie pojęcie, że w 2 wojnie światowej zginęło 6 850 000 osób?!!!
I z czym wy kurfa to prównujecie, z Afganistaniem, Irakiem ???
Ile osób zostało zlikwidowanych strzałem w głowę, straciło życie pod gąsiennicami czołgów, w piecach krematoryjnych....
Irak, i Afganistan, tam walczą zawodowi żołnierze, a więc ludzie, którzy świadomie uczą się zabijać innych.
2 wojna światowa, to był akt agresji, zostaliśmy zaatakowani, zabijano nasze dzieci, kurfa mać, czy wy jesteście idiotami, żeby wkurzać się na wspomnienie o tej wojnie, a pielęgnujęcie jakąś daleką dla nas wojenkę gdzie Arabusy z bombami na piersiach zabijają swoich ziomków ???
Brak mi słów na głupotę ludzką, co mnie interesuje wojna w Iraku, która jest oddalona ładny kawałek od nas.
Wisi mi to, że giną tam polacy, sami w gruncie rzeczy, świadomie tam pojechali.
Wybraliście prezydenta, który wysłał tam naszych, i do kogo macie pretensje ??
1939r, to było coś całkiem innego, powinniście z szacunkiem odnosić się do tej daty, i tego co ona sobą przedstawia, bo jeżeli zaczniecie to olewać, to może się kiedyś to powtórzyć, tym razem jednak, nie będzie to wojna na karabiny, gdyż świat ma bomby, zdolne zmieść z powierzchni ziemi nasz mały kraj.