PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271956}
6,8 223 tys. ocen
6,8 10 1 223112
5,8 44 krytyków
Katyń
powrót do forum filmu Katyń

Szkoda was czytać...może jak pouczycie się najpierw historii a następnie obejrzycie film to coś zrozumiecie. Tego filmu nie da się zrobić inaczej (dlaczego? bo to historia a nie bajka o głupotach jakie dziś "biorą górę" w miastowych multipleksach...) więc zamiast pisać głupoty nie piszcie w ogóle. moja rada? zastanówcie się nad polskością i poszukajcie mniejszych kin...gdzie zamiast rozpatrywania warunków salowych dostrzeżecie to co najważniejsze...
Bo historia to nasza tradycja.

Dla mnie...11/10

ocenił(a) film na 10
Rutol

Trafna wypowiedz to film, w którym nie będzie szczęśliwego zakończenia!!
10/10

ocenił(a) film na 10
Rutol

Całkowicie się zgadzam. Dla mnie brakuje skali by dobrze ocenić ten film.

ocenił(a) film na 10
Rutol

brawo! brawo! brawo! Ludzie przecież trzeba się cieszyc że taki film powstał. Gdyż dla najmłodszego pokolenia, prawie w ogóle nie ineteresującego sie historią obejrzenie tego filmu bedzie czasem jedyna okazją do zetknięcia się z faktami i datami tej straszliwej zbrodni.

ocenił(a) film na 10
kowboj

A mi się wydaje, że znaczna część wyjdzie z kina zła na to, że Andrzej zginął, przecież powinien na sam koniec wrócić do domu, co to za film bez happy endu. Czytając niektóre komentarze co raz częściej dochodzi do mnie, że mam jakieś staroświeckie podejście do życia. I nie ważne kto jest pierwszy na plakacie, kto grał 3 sceny czy więcej, równie ważne jest każde nazwisko wyczytane w tym filmie.

ocenił(a) film na 10
Asmodeusz

tylko filmy bez happy endu dają do myślenia...

Rutol

Film jest dobry, ale chyba połowa ludzi idąc na ten film spodziewała się drugiego szeregowca ryana :/

Ch_K

Film jest dobry ale czegos brakowalo. Jest on dla osob, ktore juz dobrze wiadza co sie stalo w Katyniu, bo duzo nie jest wyjasnione, a w szolach nie mowi o tym. W filmie jest to takie "glaskanie, gdy w rzeczywistosci bylo to gorsze od Niemcow. Nie zapomnijmy tez ze Katyn nie jest jedynym miejscem masowego mordu, wiele jest takich miejsc. Spodziewalam sie ze bedzie bardziej brutalne, np "Karol, czlowiek ktory zostal papiezem" byl dosyc brutalny i wywarl na mnie duze wrazenie. Mimo wszystko film jest warty obejrzenia. Polecam - glownie przez wzglad na hostorie!:)

ocenił(a) film na 10
Loolly

Skoro widzisz jakieś niedomówienia to dlaczego nie poszukasz odpowiedzi na pytania, które rodzą się w Twojej głowie? Choćby w najprostszy sposób: net, czy biblioteka. Dlaczego wszystko musi być podane od razu na tacy? Za mało brutalny? Poczytaj sobie o tym w jaki sposób UPA mordowała Polaków mieszkających na Ukrainie. Mi wystarczą opowieści mojego dziadka, który ledwie uszedł z życiem z rąk UP. Nie chciałbym tego zobaczyć w filmie. Brutalność to mało powiedziane.

Asmodeusz

Dokładnie zgadzam sie z moim przedmówcą mój dziadek natomiast opowiadał mi historie, które mną wstrząsneły opis jak jego ojca mordowali ukraińcy nie mieli litosci dla nikogo..