PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271956}
6,8 223 tys. ocen
6,8 10 1 223106
5,8 44 krytyków
Katyń
powrót do forum filmu Katyń

Tak durni ruscy zabili niewinnych polskich oficerów strzałem w tył głowy.To
było ludobójstwo.15000 zabitych i oni to wszystko zataili,a Niemcy w celach
propagandowych oczywiście dali temu taki rozgłos aby społeczeństwo polskie znienawidziło rusków.I ja ich nienawidzę 50 lat pasożycili na naszym kraju a teraz mówią, że Polacy im cztery litery lizali.Jak ja ich nie lubię tych moskali w usra..ych kufajkach.A ten kto uważa, że to Niemcy zabili Polaków w Katyniu jest głupi.Sami ruscy przyznali się, że to oni zrobili.A my Polacy powinniśmy pamiętać i wypominać moskalom do końca świata o Katyniu.Nie powinniśmy zapomnieć.Ofiarom tragedii składamy hołd.
Oby nigdy nie przeszła pamięć tego wydarzenia

sil8

Tak to prawda.Ale są filmy archiwalne, które pokazują co robili Niemcy podczas wojny i dlatego się przyznali.A nie ma żadnego filmu, w którym jest pokazane, że to rosjanie zabili Polaków

elektroneuronowa

Ja bym lepiej o nich myślała gdyby przyznali się do tego co zrobili.
Niemcy ro przynajmniej się przyznali a rosjanie dalej wciskają kit, że to nie oni.

NoX_4

KROLL-ka, czy ty patrzysz aby na swiat przez końskie okulaty, że widzisz inaczej? Albo też wysłuchujesz ględzenia rodziców przy zupie pomidorowej, a tu bezrozumnie powtarzasz, jak z taśmy? Powstańcy się w grobach przewracają przez Kaczyńskich? Może nawet katyńskie groby masz na myśli? A kto najsilniej w historii polskich rządów uhołdował Powstanie Warszawskie? Kto kładzie nacisk na aktywność, rozwój, znaczenie, doświadczanie (niestety bez ofiar nie ma prawdziwego rozwoju wojska, ale na siłę do tego zawodu nie biorą, tym, co utyskują na Irak, Afganistan, przypominam, że być żołnierzem, to kwestia w y b o r u , to kwestia posługiwania się b r o n i ą, to być w o j o w n i k i e m, to kwestia bycia potencjalnym z a b ó j c ą lub o f i a r ą. Jeśli ktoś chce być w tym kraju cukiernikiem, czy bibliotekarzem, to chyba nie zabraniają...?), prestiż Armii Polskiej? I wreszcie: a dlaczego stosunki z Rosją zdają się zaogniać? Albo z Niemcami? No? Albowiem Kaczyńscy jako patrioci bez pardonu walczą o polskie racje, akcentują straty i realne efekty wojny, wyraznie też kładą nacisk na czczenie wojowników i powstańców, o których piszesz. Może i przewracają się w grobie, ale raczej z wysiłku, by wstać i wspomóc prezydenta, który ma wady, brak aparycji, mrowie wrogów, ale bez wątpienia jest patriotą. Jakoś nie mam wątpliwości, że na sercu bardziej leży mu interes Polski, niż Francji, czy Maroko. Rozumiem polemiki, krytyki, ale bez głosów "bezrozumia", proszę.

sil8

a "przepraszam" od rosjan dalej nie uslyszelismy..

sil8

Zgadzam sie.
Ale napewno nie zgodze sie z tym ze ten film powstal dla rodzin poległych..ani tez ze odwiedzaja go tylko szkolne wycieczki - totalna glupota
;/ Wiadomo ze na ten film trzeba isc z nastawieniem ze nie bedzie zadnego happy end-u i ze jest to przedstawione tak jak było a nie tak jak chce Wajda.
To poprostu kawałek bardzo dobrej roboty - zarowno Wajdy jak i Aktorów. Zanim sie wezmiecie za krytyke( nie mowie tu o wszystkich) wybierzcie sie na ten film zastanowcie czego tak naprawde od niego oczekujecie..
Do niego trzeba podejsc inaczej niz z kubłem popcornu i litrem coca coli...

A co do zarabiania kasy to kazdy film powstaje i jest z niego kasa wiec czego wy sie czepiacie;/ przeciez kazdy normlany kto pracuje i poswieca czas tez chce cos z tego miec.Nie tylko satysfakcje..Pomyslcie troche zanim cos napiszecie..
a i wydaje mi sie ze nastolatkowie ktorzy ucza sie przyzwoicie wiedza co to jest zbrodnia Katyńska...Nie mowimy o dzieciach!;/ Zreszta np. Jak moja mama chodziła do szkoły to ten watek był dlugoo pomijany,poprostu zatajony..ale to taka dygresja tylko.
Naprawde tych ktorych interesuje chociaz troche historia, albo lubia takie filmy(tamatyka wojny) - polecam:]