PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271956}
6,8 223 tys. ocen
6,8 10 1 223112
5,8 44 krytyków
Katyń
powrót do forum filmu Katyń

Nie wiem czym się tak wszyscy podniecacie...film był bardzo nudny i ciągnął się jak telenowelan...czekałem na rozwój akcji i jakiś pkt. kulminacyjny i się nie doczekałem...
Miał to być film wojenny...o Katyniu...a nie coś takiego...
W ciągu filmu wystrzelono tylko 11 pocisków (liczyłem)...
Nic nie trzymało się kupy...to tak jakby zlepki różnych sytuacji...
Do czego miał być ten kuzyn Tadeusz ?...

Masakra...nie polecam nikomu...

Z jakiej paki Małaszyński jest na plakacie ?
W filmie pokazał się 3 razy i nawet nie odegrał jakiejś ważniejszej roli...

Matteuszz

mistrzu
1 "...Miał to być film wojenny..." "produkcja: Polska gatunek: Dramat"

2 Nic nie trzymało się kupy...to tak jakby zlepki różnych sytuacji...
proponuje obejrzeć ten film jeszcze raz.... -,-

po 3 "nie wiem czym się tak wszyscy podniecacie" kto się podnieca :oooo ??

devilxes

... jeżeli uważasz że żeby film był wojenny trzeba wystrzelić więcej niż 11 pocisków ma sie lać krew ciągłe walki itp to szczerze ci współczuje

ocenił(a) film na 9
devilxes

Naprawdę to co napisałeś\aś to wielka głupota.To był film na faktach autentycznych.Masz pretensje że był nudny.No sorki...że kiedyś tak to wyglądało.Sorki,że nie było jakiś czołgów, armat itd. żal Mi Ciebie.

Matteuszz

Jesteś żałosny typek.Skoro uważasz że Katyń powinien być ukazany co najmniej w stylu desantu na plażę Omaha,to mi cię żal.Prawdziwy film wojenny nie ukazuje tylko masakry i hektolitrów wylanej czerwonej farby{krwi}.Zresztą masakra była,tylko ty nie raczyłeś jej zauważyć. Nie ośmieszaj się więcej z takimi komentarzami.

ocenił(a) film na 9
Matteuszz

Tak w ogóle to kto powiedział, że to ma być film wojenny, że mówisz:
"Miał to być film wojenny...o Katyniu...a nie coś takiego..."

http://www.postmortem.netino.pl/

zerknij może na tą stronę (to oficjalna strona filmu) i kliknij na zakładkę "przesłanie reżysera" ja to przeczytałem i już na samym początku pisze że ten film nie jest filmem wojennym tylko prędzej psychologicznym (pokazuje jak rodziny odbierały to co sie działo, jak ta zbrodnia dotykała ludzi wokół). Jeśli myślałeś, że to będzie film na styl "Szeregowca Ryan'a" to faktycznie masz coś z głową, bo nie o to chodzi żeby zrobić coś takiego jak już tu ktoś powiedział... poza tym ciężka sprawa zrobić z takiego historycznego faktu (który do dzisiaj jest wyjaśniony tylko pobieżnie) film akcji gdzie pół Europy by się zaangażowało. W tamtych czasach nikt o tym nie wiedział, do czasu...

ocenił(a) film na 8
Matteuszz

zgadzam sie z powyższymi komentami, a małaszyński jest na plakacie, bo są na nim czterej wojskowi, którzy stali sie sowieckimi jeńcami,i o których rozpaczy rodzin traktował film. tak trudno załapać? ;> choć może rzeczywiśćie mógłby być z deka z tyłu...

paulina_es

Sorry, ale jeśli uważasz, że ten film był nudny, to albo go nie zrozumiałeś dobrze, albo do niego nie dorosłeś :/
Pozdrawiam,
Lucia