PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271956}
6,8 223 tys. ocen
6,8 10 1 223112
5,8 44 krytyków
Katyń
powrót do forum filmu Katyń

Głównym zadaniem tego filmu było opowiedzenie Historii PRAWDZIWEJ!!! I cieszę się że nareszcie ktoś się zdobył na odwagę. I że zobaczą go miliony - część włąsciwie przymusowo, ale ten film powinien zobaczyć KAŻDY Polak! Widać tutaj opinie o bzdurnej historii itp. LUDZIE co wy piszecie?! Ci którzy mówią że to szajs po prostu mają w dupie Naszą historię. Gra aktorów pozostawia sporo do życzenia ale LUDZIE! Gdyby wasz ojciec, dziadek tam zginął zupełnie inaczej byście mówili. Mój nie zginął, ale film poruszył mnie niesamowicie mocno. Jest ciężki owszem. Ale dzięki niemu poznacie troche Naszej historii - historii, która przez dziesiątki lat była ukrywana. Ja osobiście gratuluję Panu Andrzejowi Wajdzie i dziękuję że zrobił ten film - Nareszcie.

Elfiszcze

Zgadzam się! Dzisiaj nasza szkoła organizowała wypad do kina. I jak zachowywało się nasze gimnazjum? Śmiech, głośne rozmowy, rzucanie jakimiś śmieciami! LUDIZE WY KOMPLETNIE NIE MACIE SZACUNKU DLA HISTORII SWOJEGO NARODU!!! NIE MACIE SZACUNKU DLA SAMYCH SIEBIE!
Czy was wogóle nie obchodzi, że ponad 10.000 żołnierz, Polskich oficerów, zginęło wtedy, żebyśmy my teraz mogli żyć w wolnej Polsce?!!!

Asia_8

Zgadzam się nasza szkoła była dzisiaj, było sporo osób które naprawdę interesował ten film i od początku chciały go obejrzeć niektóre się wzruszyły.Jednak były także osoby które przyszły tylko po to żeby się zerwać z lekcji nie rozumiem tych ludzi których nie obchodzi historia Polski, przecież gdyby nie oni to my bylibyśmy teraz albo niemcami albo rosjanami nie było by teraz wolnej polski nie było by jej na mapie
Bardzo podobał mi się ten film i ciesze się że Andrzej Wajda nakręcił w końcu ten film.

Asia_8

A z naszej szkoły (lo) ludzie dobrze się zachowywali i to jest ważne,że poważnie do tego podchodzą. Film wzruszający i warto go obejrzeć :)

rosengarden

U nas tez (lo) była pełna powaga. Mnie osobiście film sie bardzo podobał, również polecam

Elfiszcze

Niestety muszę sie przyznac ze niektórzy
z mojej klasy i szkoły nie potrafili sie zachować.
Na szczęście była ich mniejszosć....
Ja tez dziękuje Panu Andrzejowi Wajdzie ze nakręcił ten
piękny i zachwycjący film....

ocenił(a) film na 8
Alexis_10

Piękny i zachwycający??? No chyba nie. Ale obejrzeć warto, chćby dla samego przekazu.