PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271956}
6,8 223 tys. ocen
6,8 10 1 223112
5,8 44 krytyków
Katyń
powrót do forum filmu Katyń

http://gfx.filmweb.pl/ph/19/56/271956/101252.1.jpg
zwróccie uwage na żołnierza najbardziej z prawej. Wydaje mi się, że technika nie była wtedy aż tak zaawansowana.

ocenił(a) film na 3
kotik

HaaHAAHaa I tak właśnie kręci sie filmy w polsce MISTRZOSTWO BRRAwo staryu.Dziwi jedno czemu nikt z tych wibitnych ludzi tego wczesniej nie zaóważył RENCE OPADAJĄ.....Histora...baa

emm79

hehehe dobre :P ale to nie jesc screen z filmu przedewszystkim tylko fotka :) Wiec to wiecie... ale dziwne ze i tak cos takeigo dali :P

ocenił(a) film na 8
emm79

Zdarzały się takie rzeczy. Słyszałem że w Panu Tadeuszu ktoś miał zegarek, a w Apocalypto ktoś chyba biegał po lesie w adidasach, więc nie masz się czym podniecać.

speiderman

ale chwila.. to nie zdjecie z filmu tylko z planu wiec ktos mógł sobie takie zdjęcie zrobic...

kotik

W filmie jest jeszcze jeden bardzo drażniący błąd. S powodu tego byłem dwa razy w kinie.
Jest scena jak młody syn, któregoś tam oficera chce dostać się do akademii sztuk pięknych w Krakowie. Na początku rozmowy z dyrektorką na ścianie wisi czarno biały obraz Bieruta, ale pod koniec piękne kolorowe godło nowej Polski. Ludzie to tak razi w oczy, że aż boli, chciałem iść po raz trzeci by zobaczyć czy orzeł czasem nie ma korony, ale poczekam jak wydanie na DVD trafi mi w ręce.

ocenił(a) film na 8
stelmach_aleksander

Jest jeszcze jeden błąd w filmie. Około 1h:45m:50s gdy Żmijewskiego ładują do samochodu więziennego w tle słychać odgłos syreny ambulansu lub coś w tym rodzaju. Nic niby w tym nadzwyczajnego gdyby nie to że jest to raczej współczesny odgłos syreny której raczej nie używano w tamtych czasach.

kotik

Haha :]. Mam nadzieje, ze to poprostu fotos z planu jeszcze przed ujeciem.

Jezeli cos takiego jest w filmie to jest to wina II reżysera, a nie Wajdy.
Lubimy jak sie komus noga powinie, co ;p?

Tak czy inaczej cieszy mnie, ze akurat ten film nie trafi na festiwal w Wenecji.

pzdr

ocenił(a) film na 5
moh

Cieszy cie, bo to polski film?

Dr_Grape

Nie jestem z tych plujacych na nasza rodzima kinematografie. Chociaz wydaje mi sie, ze akurat ta produkcja nie jest wcale warta Wenecji.

Jak najbardziej jestem za tym, zeby wspierac polskie kino - jest wielu dobrych, mlodych rezyserow ktorym nalezaloby dac szanse za granicami naszego kraju.

Denerwuje mnie fakt, ze raz na jakis czas tworzy sie superprodukcje z 'wielka historia w tle' a ktora idzie bardzo duzo kasy, a okazuje sie zwyczajnie 'takim-se' filmem z cyklu obejrzyj i zapomnij.

Odbiegajac od tematu - na filmwebie jest od cholery osob zyczacych smierci polskim filmowom ;..

pzdr

moh

wystarczy spojrzec na filmy innych krajów czy w USA tworzy sie az tyle super produkcji ile tam jest bubli co 20 film nadaje sie obejrzec popatrzcie na film pearl harbor przeciez to zwykła komercja a niby ma ukazywac historie pomordowanych to zdecydowanie uwazam ze nasz Katyń jest duzo lepszy... a co do obrazu w tle to racja straszne niedopatrzenie nad głową nauczycieliki po kilku minutach rozmowy pojawia sie zamaist obrazu lenina nasz orzełek ....

ocenił(a) film na 3
betibetibeti

Portret Bieruta a nie Lenina.

moh

Nie chodzi tu o pogrzebanie polskiego filmu, raczej o błędy, które nie powinny razić. Radzę zobaczcie tę scenę, którą opisałem. A wracając do zdjęcia to sadzę, że jest to fotos z planu, bo raczej aby taka "wpadka" wypadła na planie.
A tak dodatkowo to ta produkcja jest warta takiej ostrej krytyki, bo poza tym to naprawdę nic nadzwyczajnego jak na takich wielkich polskiego kina.

ocenił(a) film na 8
kotik

Przecież widać, że oni składają się do pocałunku :)
Ktoś chciał to uwiecznić ;)