PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=271956}
6,8 223 tys. ocen
6,8 10 1 223113
5,8 44 krytyków
Katyń
powrót do forum filmu Katyń

do bani!!!

ocenił(a) film na 1

beznadziejny film...nudny jak flaki z olejem...wolę Testosterona bądź Shrek'a ale nie to

ocenił(a) film na 8
artib

Oglądaj więc te bajki.To są filmy na twym poziomie intelektualnym

ocenił(a) film na 7
artib

wiesz mnie też Katyń nie zachwycił, ale porównywanie filmu o pomordowanych żołnierzach do Shrek'a czy filmu Testosteron jest co najmniej nie na miejscu...

ocenił(a) film na 1
artib

KATYń BYł TAKI GUPI żE Aż żAL DUP* śCISKA! WEśCIE LEEPIEJ "RAMBO III" OGLąDNąć ..xD TYLKO JAK STRZELALI W łEB BYłO SMIESZNIE! I FAJNY OBRAZ STALINA :)

ocenił(a) film na 4
partyczja

o_O omgh...a dlaczego wg Ciebie ,, jak strzelali w łeb było śmiesznie,, o_O ......??

ocenił(a) film na 1
Tarantinka19

boo to bylo BARDZOOOO śmieszne hahahah hahahahahahha

ocenił(a) film na 9
partyczja

to była jedna ze scen podczas której większość sali siedziała nieruchomo w fotelach... jedna z najbardziej dramatycznych scen w tym filmie... a Ty mówisz "śmieszna"... wybacz, ale nie będę tego komentować...

ocenił(a) film na 4
wenus_mp3

Też uważam,że ten film to dno i 3 metry mułu ^^
Sory, film zrobiony dla kasy. Jakby mi dali tyle ile wziął za to Wajda, to może i by mi się spodobał.
Ale podczas kręcenia filmu o to chodziło - żeby zrobić film dla milinów ludzi (niekoniecznie Polaków) i nie skarżać nikogo o nic. Amen.

ocenił(a) film na 4
jkosowsky

A propo tej magicznej sceny - To już tak nie szoukje, bo w wiekszości filmów, są gorsze.
Ta scena uderza tych którzy są głębiej związani z historią. Mimo wszystko - mnie też nie urzekła. ^^

partyczja

Sam sobie idioto strzel w łeb przed lustrem ,nagraj i pusć na sieci wszyscy sie ubawimy a i zaśmiej się po strzale hahaahhahaha

ocenił(a) film na 8
adam_og

Aż dziw bierze patrząc na niektóre komentarze, zastanawiam się czy można być tak nieświadomym historii czy może swojej głupoty. Film stworzone został aby uświadomić prawdę o Katyniu (aż dziw bierze że tak późno).

Pisząc słowa typu np. "to było dno" , "tylko dla kasy" , "nudy"
nie określacie tylko filmu ale również Naszą historię.
Nie znam innego sposobu przekazania historii niż "Katyń".
Wiadomo że młodszych widzów takiego rodzaju filmy nie pociągają.
Praktycznie zero akcji , zero efektów specjalnych itd.

Film owszem zrobiony został dla "kasy" ale jak ktoś widział film pełnometrażowy nie zrobiony dla pieniędzy to chętnie go sobie zobaczę.

Pamiętam jak na "Pianiście" śmiałem się gdy zrzucano dziadka na wózku przez balkon a wychowawczyni zwróciła mi za to uwagę, dziś tego żałuję że zachowałem się jak kretyn.

Pozdrawiam i radzę przemyśleć swoje słowa zanim napiszemy np. że śmiałem się jak rozstrzeliwano polskich oficerów , żal...

kamilpiotr

W głowie mi się nie mieści, ze to Polacy tak oceniają ten film.
Polacy... żal dupe ściska jak na wAs patrze i czytam wasze wypowiedzi i wstyd mi się przyznac, ze mieszkam w tym samym kraju co Wy.

ocenił(a) film na 8
Ashen

Ja po prostu uważam że jednak chodzi o wiek. Oczywiście ja również nie uważam tego filmu za arcydzieło ale jak ktoś już napisał uważam ten film w świetle wielu hitów polskich (komedii romantycznych :|) Katyń jest jedynym wartościowym dziełem godnym obejrzenia.

ocenił(a) film na 8
artib

Ale się wysiliłeś gówniarzu... Po prostu szczyt inteligencji... Ile nad tym myślałeś. Dwie przerwy lekcyjne?

użytkownik usunięty
artib

Tak... Puść sobie Shreka, American Pie, Piratów z Karaibów, Transformersów, Mortal Kombat, albo Rambo. To są filmy na Twoim poziomie intelektualnym. Na nich na pewno nie będziesz się nudzić. Chociaż może nie. Shrek i Transformatos też mają głębsze przesłanie, ale ty tego nie dojrzysz.

Nie wypowiadaj się publicznie, jeżeli nie masz szacunku do pomordowanych oficerów w Katyniu. Oni tam zginęli, abyś mógł teraz żyć w wolnym kraju (chociaż przez 45 lat był zniewolony przez komuchów). Gdyby nie odwaga ówczesnych polskich żołnierzy to byśmy teraz mówili po niemiecku albo po rosyjsku, a ten film na pewno by nie powstał.

Jak Cię nudził, to trzeba było wyjść z kina/sprzed kompa czy TV.