(przynajmniej w moim odczuciu). Było wszystko co ma być - super sceny walki, humor, rewelacyjna gra aktorska. Niesamowite kontrastowe połaczenie scen + swietna, orginalna fabuła = 9/10. Naprawdę warto zobaczyć!
Aha, i jak dla mnie rola Hit Girl - oscarowa
film wymiata zajebista komedia a jeszcze lepszy film akcji a oprawa muzyczna poprostu bajka (Prodigy-omen)
Moim zdaniem postaci Hit Girl i Big Daddy'ego są naprawdę udane. Rozwaliła mnie scena kiedy mała stanęła przed drzwiami hotelu ze słodkimi kucykami a następnie zrobiła siekę ;D. To, na co poza tym warto zwrócić uwagę to soundtrack. Myślę, że muzyka z tego filmu (zarówno jak i fajne wspomnienia z seansu) będzie mi długo towarzyszyć;))
Na pewno nie jest to najlepszy film roku. Masz racje super sceny akcji, humor ( ale tak trochę ; ) ) rewelacyjna gra aktorska ... Najlepiej w całym filmie wypadła oczywiście Chloe Moretz jako Hit Girl, itp ...
Jednak muszę stwierdzić, że mnie film na początku nudził dopiero tak 40-50 minut przed końcem zaczął się rozkręcać. Warto go zobaczyć, ale myślę, że w tym roku będą lecieć w kinie lepsze filmy od Kick-Ass.
Na pewno :P Przecież przed nami Robin Hood I czwarty Shrek. Ale jak narazie film jest the best. Pobił nawet Wyspę Tajemnic
Film oceniam na 15/10 ;) - lepszy niż przepchany komuterowymi efektami specjalnymi Avatar (który był dobry i mi się podobał- żeby nie było) to jest coś na co czekałem od dawna, nie pamiętam kiedy ostatnio wyszedłem z kina z takim bananem na twarzy. Film ma dla mnie wszystko a dziewczynka "wysadzająca mózgi" wszystkiemu co się nawinie - po prostu BOMBA - rola faktycznie oskarowa.
Jako fan anime widziałem wiele nastoletnich dziewczynek wymierzającyh sprawiedliwość wszystkiemu co żyje i oddycha jak najkrwawiej sie da i jak zobaczyłem Hit Girl to uwierzyć nie mogłem jak świetnie można takiego typu postać przedstawić. FILM POLECAM! :)
Macie oczywiście rację Kick-Ass na razie najlepszy, a Hit Girl po prostu wymiata ; D
byłem nastawiony pozytywnie przed seansem, po nim mam mieszane uczucia.
Elementy komediowe zawodzą, choć szczerze parę razy solidnie parsknąłem.\
Sceny walki... stroboskop i rozwalanie magazynu fajne byly. Ciekawe kawałki
muzyczne (m.in. prodigy)...
Ale czegoś mi w tym filmie zabrakło. Przede wszystkim był chyba za krótki.
Lubię Cage'a i po recenzjach nastawiałem się na ciekawą jego grę, okazało
się, że nie pokazał za wiele, ale po zastanowieniu nikt z obsady nie
pokazał za wiele - może oprócz hit girl, choć ona z kolei była jak dla mnie
nieco zbyt przerysowana.
Ogólnie biorąc film jest dosyć udany, pomimo nieco tępego zakończenia i
oglądało się go przyjemnie. Nie mam jednak ochoty na powtórzenie tego
seansu póki co.
NA RAZIE najlepszy film roku :) jeszcze wyjdzie dużo fajnych filmów ( mam taką nadzieje ) xD
Powiem tak: ostatnim filmem, jaki mnie zaczarował, był "Dystrykt 9". Teraz
doszedł "Kick-Ass".
I nawet fakt, że w w połowie filmu są nieco zaburzone proporcje tego nie
zmienia.
Zresztą, czy koleś, który zrobił "Gwiezdny pył" może stworzyć kloca? No
właśnie:-)
http://maddogowo.cba.pl/kick-ass.html
Dla mnie też chyba na razie film roku, a na pewno komedia. Bo 'Wyspa Tajemnic' też była rewelacyjna.
Nie spodziewałem się aż tak świetnego filmu. Brawo! 'Hit Girl' mnie r********** :)
Popieram, choć dla mnie to nawet najlepsza komedia ostatniego 5-o lecia. Abolutnie 10/10, ulubiony i z niecierpliwością czekam na 720p, i wielkie dzięki dla sabat1970 za rewelacyjne napisy do przekozackiego filmu. Pozdro=)
Aha, bo bym zapomniał - REWELACYJNA ścieżka dźwiękowa perfekcyjnie dopasowana do scen w filmie, po prostu aż chce się kolejny raz obejrzeć tylko dla samego soundtracka.