PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489066}
6,6 116 tys. ocen
6,6 10 1 115575
6,8 43 krytyków
Kick-Ass
powrót do forum filmu Kick-Ass

(przynajmniej w moim odczuciu). Było wszystko co ma być - super sceny walki, humor, rewelacyjna gra aktorska. Niesamowite kontrastowe połaczenie scen + swietna, orginalna fabuła = 9/10. Naprawdę warto zobaczyć!
Aha, i jak dla mnie rola Hit Girl - oscarowa

ocenił(a) film na 10
MrAnderson

Scena w której Big Daddy robi rozk*rw w magazynie wymiata!

chowder

jak dla mnie to wszystkie sceny z hit girl wymiataja :D

ocenił(a) film na 9
pilek01

film wymiata zajebista komedia a jeszcze lepszy film akcji a oprawa muzyczna poprostu bajka (Prodigy-omen)

ocenił(a) film na 9
pilek01

Moim zdaniem postaci Hit Girl i Big Daddy'ego są naprawdę udane. Rozwaliła mnie scena kiedy mała stanęła przed drzwiami hotelu ze słodkimi kucykami a następnie zrobiła siekę ;D. To, na co poza tym warto zwrócić uwagę to soundtrack. Myślę, że muzyka z tego filmu (zarówno jak i fajne wspomnienia z seansu) będzie mi długo towarzyszyć;))

ocenił(a) film na 7
MrAnderson

Na pewno nie jest to najlepszy film roku. Masz racje super sceny akcji, humor ( ale tak trochę ; ) ) rewelacyjna gra aktorska ... Najlepiej w całym filmie wypadła oczywiście Chloe Moretz jako Hit Girl, itp ...
Jednak muszę stwierdzić, że mnie film na początku nudził dopiero tak 40-50 minut przed końcem zaczął się rozkręcać. Warto go zobaczyć, ale myślę, że w tym roku będą lecieć w kinie lepsze filmy od Kick-Ass.

ocenił(a) film na 8
misiamartysia

Na pewno :P Przecież przed nami Robin Hood I czwarty Shrek. Ale jak narazie film jest the best. Pobił nawet Wyspę Tajemnic

ocenił(a) film na 10
MrAnderson

Film oceniam na 15/10 ;) - lepszy niż przepchany komuterowymi efektami specjalnymi Avatar (który był dobry i mi się podobał- żeby nie było) to jest coś na co czekałem od dawna, nie pamiętam kiedy ostatnio wyszedłem z kina z takim bananem na twarzy. Film ma dla mnie wszystko a dziewczynka "wysadzająca mózgi" wszystkiemu co się nawinie - po prostu BOMBA - rola faktycznie oskarowa.
Jako fan anime widziałem wiele nastoletnich dziewczynek wymierzającyh sprawiedliwość wszystkiemu co żyje i oddycha jak najkrwawiej sie da i jak zobaczyłem Hit Girl to uwierzyć nie mogłem jak świetnie można takiego typu postać przedstawić. FILM POLECAM! :)

ocenił(a) film na 7
Neme_zis7

Macie oczywiście rację Kick-Ass na razie najlepszy, a Hit Girl po prostu wymiata ; D

ocenił(a) film na 8
misiamartysia

byłem nastawiony pozytywnie przed seansem, po nim mam mieszane uczucia.
Elementy komediowe zawodzą, choć szczerze parę razy solidnie parsknąłem.\
Sceny walki... stroboskop i rozwalanie magazynu fajne byly. Ciekawe kawałki
muzyczne (m.in. prodigy)...
Ale czegoś mi w tym filmie zabrakło. Przede wszystkim był chyba za krótki.
Lubię Cage'a i po recenzjach nastawiałem się na ciekawą jego grę, okazało
się, że nie pokazał za wiele, ale po zastanowieniu nikt z obsady nie
pokazał za wiele - może oprócz hit girl, choć ona z kolei była jak dla mnie
nieco zbyt przerysowana.
Ogólnie biorąc film jest dosyć udany, pomimo nieco tępego zakończenia i
oglądało się go przyjemnie. Nie mam jednak ochoty na powtórzenie tego
seansu póki co.

MrAnderson

to gruba przesada. film okey, ale najlepszy film roku? HAHA dobree mi sobie

ocenił(a) film na 7
urson1

NA RAZIE najlepszy film roku :) jeszcze wyjdzie dużo fajnych filmów ( mam taką nadzieje ) xD

ocenił(a) film na 6
MrAnderson

Powiem tak: ostatnim filmem, jaki mnie zaczarował, był "Dystrykt 9". Teraz
doszedł "Kick-Ass".
I nawet fakt, że w w połowie filmu są nieco zaburzone proporcje tego nie
zmienia.
Zresztą, czy koleś, który zrobił "Gwiezdny pył" może stworzyć kloca? No
właśnie:-)
http://maddogowo.cba.pl/kick-ass.html

ocenił(a) film na 8
Mad_Dog

Dla mnie też chyba na razie film roku, a na pewno komedia. Bo 'Wyspa Tajemnic' też była rewelacyjna.

Nie spodziewałem się aż tak świetnego filmu. Brawo! 'Hit Girl' mnie r********** :)

ocenił(a) film na 10
MrAnderson

Popieram, choć dla mnie to nawet najlepsza komedia ostatniego 5-o lecia. Abolutnie 10/10, ulubiony i z niecierpliwością czekam na 720p, i wielkie dzięki dla sabat1970 za rewelacyjne napisy do przekozackiego filmu. Pozdro=)
Aha, bo bym zapomniał - REWELACYJNA ścieżka dźwiękowa perfekcyjnie dopasowana do scen w filmie, po prostu aż chce się kolejny raz obejrzeć tylko dla samego soundtracka.

ocenił(a) film na 8
polishchaser1

Hi, hi. Ależ proszę bardzo. To była przyjemność. :D