PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=489066}
6,6 116 tys. ocen
6,6 10 1 115575
6,8 43 krytyków
Kick-Ass
powrót do forum filmu Kick-Ass

Nie czytałem żadnej recenzji tego filmu. Spodziewałem się kolejnej parodii filmów o superbohaterach,a tymczasem obejrzałem nowego Kill Billa ;-0 Pozytywnie :-D

ocenił(a) film na 7
Zdrovvy

Całkiem przyjemna rozrywka, szczerze powiedziawszy spodziewałem się niezłego gniota, a tu taka pozytywna niespodzianka (o ile oczywiście podejdzie się do tej produkcji z należytym dystansem i nastawieniem, wszak nie brak w nim specyficznego humoru oraz brutalności) Postać Big Daddy'ego - mistrzostwo świata, prawdziwy "mroczny Batman" bez zasad (nie da się uciec od takich porównań - ciekawych którzy nie widzieli filmu odsyłam do jutuba , nie chcę linkować, ale wystarczy wpisać np. Big Daddy Warehouse - wg mnie najlepsza scena w filmie :)

laik_filmowy

Najlepsza scena w tym filmie to... każda scena z udziałem Hit Girl xD Chloe Moretz Była tak samo niezła w scenach "walczących" jak i tych "mówionych" (świetne "I'm just fucking with you Daddy" i scena w której wraca z Kick Assem do jej domu po śmierci ojca). Nick Cage też nieźle zagrał, choć muszę przyznać, że jego gra o wiele bardziej mi się podobała w scenach bez maski... i to jego: "Oh, child". A, jeszcze jedno, Big Daddy Warehouse trochę pachnie takim mały salutem w stronę filmu "300", no nie?