PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31294}

Klub winowajców

The Breakfast Club
1985
7,4 51 tys. ocen
7,4 10 1 50564
7,3 50 krytyków
Klub winowajców
powrót do forum filmu Klub winowajców

Drogi Filmwebie,

ocenił(a) film na 8

Prosimy o więcej takich filmów polecanych na głównej :)

ocenił(a) film na 8
_Kuba

Przyłączam się do prośby, dzięki "Na skróty" obejrzałem dziś już ten film dwukrotnie, a teraz słucham muzyki z niego. Swoją drogą, zauważyliście, że na Filmwebie nie ma prawie ani jednego wpisu dotyczącego "Klubu winowajców"? Po obejrzeniu jakoś przestałem się temu dziwić :)

ocenił(a) film na 8
lew890

Ja też się zgadzam, wspaniały film, trochę nakłania do zastanowienia. W ogóle lubię takie filmy, które dzieją się w jednym miejscu i czasie, i opierają się głównie na dialogach. Zdecydowanie dołącza do moich ulubionych.

ocenił(a) film na 9
kusiaczekk

Polecone, po raz pierwszy obejrzane i więcej takich!

ocenił(a) film na 9
_Kuba

Zgadzam się. Ogólnie "Na skróty" wskazuje mi wiele ciekawych, starszych, filmów. "Breakfast Club" świetny gadany film trafiający w sedno poruszonej sprawy. Miodzio.

ocenił(a) film na 9
_Kuba

Stary dobry filmweb pokazał mi kolejny stary i genialny film. Jako jeszcze (choć nie na długo) nastolatek, muszę przyznać, że naprawdę świetnie w ponadczasowy sposób pokazana problematyka młodzieżowego życia. Niebanalne podejście do tematu, naprawdę przyzwoite aktorstwo, nie wspominając o wybitnie oddającej klimat muzyce lat 80'tych (już dzisiaj takiej nie robią niestety). Rewelacja!

ocenił(a) film na 8
julo_765

Nic innego jak tylko się do was przyłączyć. Więcej tak dobrej klasyki. Ten film to już oglądałem wiele lat temu, ale teraz go sobie przypomniałem i jest naprawdę świetny. Jeśli chcecie to mogę wam polecić film "Więcej czadu" z Christianem Slaterem. Bardzo podobny klimat.