PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31294}

Klub winowajców

The Breakfast Club
1985
7,4 51 tys. ocen
7,4 10 1 50564
7,3 50 krytyków
Klub winowajców
powrót do forum filmu Klub winowajców

Film rewelacyjny!! :)

użytkownik usunięty

Oglądałam ten film na tvp2 późną nocą gdzieś rok temu i wywarł na mnie ogromne wrażenie. Od samego poczatku wciąga bo wiadomo, że jak tak różnorodne osobowości są "zamknięte w kozie " szkolnej będzie się działo (i w sali w której są i na terenie szkoły :) Choć tak różni to bardzo podobni w trakcie "retrospekcji" przez widza postacie. Żałuję tylko jednego, że kiedyś więcej filmów dobrych- perełek- leciało w tv np. w " kocham kino", natomiast teraz coraz trudniej w tv natknąć się można na wyborne kino.. Polecam każdemu :) Pozdrawiam :)

ocenił(a) film na 10

"The Breakfast Club" - po pierwsze świetnie dobrani aktorzy. To nie jest typowe dla tamtego okresu kino dla nastolatków. Ma pewne cechy tego kina, ale różni się w wielu aspektach. Niezłe studium charakterów wg. mnie. No i ten film zawsze mi się będzie kojarzył z tym utworem
http://youtu.be/CdqoNKCCt7A "Don't you forget about me" - "Simple minds"... ponadczasowy!
Drugi film, który porusza w pewnym stopniu sytuację nastolatków (w Ameryce) to "Pump Up The Volume" (i chyba rola życia Slatera). PUTV to film niesamowicie piękny, chociaż widz może odnieść wrażenie, że jest przesłodzony. Jakie to ogromne problemy mają nastolatkowie w USA ? Takie same jakie mają nastolatkowie w Polsce - może skala się różni nieco, ale tak jest. Pozdrawiam :)

użytkownik usunięty